CARSNEWS
AUTONEWS

Σκωτία – Ουγγαρία 0-1: Νίκη στο… 100′ και ελπίδες πρόκρισης

Newsroom

Με γκολ του Τσόμποτ στο… 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ουγγαρία νίκησε με 1-0 τη Σκωτία, πήρε το πρώτο της τρίποντο στο Euro 2024 και ελπίζει σε πρόκριση στους «16» ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες.

Με τις δύο ομάδες να έχουν ελπίδες πρόκρισης, ήταν δεδομένο ότι το παιχνίδι θα ήταν κλειστό αφού αμφότερες θα είχαν ως πρώτο στόχο το να μη δεχθούν γκολ. Δεν ήταν έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός, με τους Σκωτσέζους να πατάνε καλύτερα στο πρώτο 15λεπτο, χωρίς όμως να καταφέρνουν να φανούν επιθετικά.

Αυτό, βασικά, δεν συνέβη σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η Σκωτία δεν είχε ούτε τελική προσπάθεια… Όσο για την Ουγγαρία, μετά το πρώτο 15λεπτο πήρε τον έλεγχο και πατούσε καλύτερα, χωρίς όμως κι αυτή να καταφέρει κάτι καλό.

Κάποια σουτ ήταν όλες κι όλες οι προσπάθειες των Μαγυάρων, με το 0-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να είναι απολύτως φυσιολογικό με βάση όσα είχαν δείξει οι δύο ομάδες.

Για ώρα, η κατάσταση έμεινε ίδια και στο δεύτερο μέρος, ωστόσο όση συγκίνηση δεν χάρισαν σε όλο σχεδόν το ματς οι δύο ομάδες, τη… φύλαξαν για το τέλος. Μετά τον τρομακτικό τραυματισμό του Βάργκα, αμφότερες πάτησαν το γκάζι και έψαξαν το γκολ της νίκης με τη δράση να κορυφώνεται στις καθυστερήσεις. Στο 90′ ο Γκαν έδιωξε την κεφαλιά του Σέφερ και ένα λεπτό μετά είπε εντυπωσιακά «όχι» στο δυνατό σουτ του Σόμποσλαϊ μέσα από την περιοχή. Στο 90+3′ ήταν η σειρά του δοκαριού να σώσει τους Σκωτσέζους, αφού αρνήθηκε το γκολ στο πλασέ του Τσόμπο.

Οι Χαϊλάντερς πέρασαν στην… αντεπίθεση και απείλησαν στο 90+8′ με το ωραίο πλασέ του Χάνλι που απέκρουσε ο Γκουλάτσι αλλά «πληgώθηκαν» από το κόρνερ που κέρδισαν στην ίδια φάση. Στο τελευταίο λεπτό του ματς, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τον χαμό στο «κουτί» και να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό και οι Μαγυάροι ξεχύθηκαν στην κόντρα, με τον Τσόμπο να λέει «ευχαριστώ» στην πάσα του Σάλαϊ και να νικά τον Γκαν για να χαρίσει ένα σπουδαίο και – ίσως – πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Σκωτία: Γκαν, ΜακΚένα, Χάνλεϊ, Χέντρι, Ράλστον (83′ ΜακΛιν), Ρόμπερτσον, ΜακΓκιν (76′ Άρμστρονγκ), Γκίλμουρ (83′ Κρίστι), ΜακΓκρέγκορ, ΜακΤόμινεϊ, Άνταμς (76′ Σάνκλαντ).

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Μπότκα, Ορμπάν, Ντάρνταϊ (74′ Σάλαϊ), Μπόλα (86′ Τσόμποτ), Στάιλς (61′ Νατζ), Σέφερ, Κέρκεζ, Σαλάι, Σομποσλάι, Βάργκα (74′ Άνταμ).

Related Articles

Jeep. Στο φυσικό τους περιβάλλον

cars

Η εισαγγελική πρόταση για τον «ψευτογιατρό» από τα Καλύβια

cars

Toyota Yaris Cross. Η νέα, τετρακίνητη πρόταση της Toyota με τιμή από 16800 Ευρώ

cars

Euroleague: Η Φενέρμπαχτσε έγραψε ιστορία και ετοιμάζεται για Παναθηναϊκό

Bury

Αυτή είναι η τελευταία Chevrolet Corvette με τον κινητήρα στο εμπρός μέρος!

cars

Το προξενιό της Ιουλίας – Spoiler: Ο Επιφάνειος πηγαίνει στο αρχοντικό για να σώσει την Ιουλία

cars

Mini: Τα (υπόλοιπα) ηλεκτρικά είναι βαρετά.

cars

Γνωριμία με το νέο Mini Countryman

cars

«Ανησυχούν» οι ΗΠΑ για άθλιες συνθήκες κράτησης παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ – Ζήτησαν να διενεργηθεί έρευνα

cars