CARSNEWS
AUTONEWS

Σπάνιο βακτήριο «έφαγε» τα χέρια και τα πόδια 24χρονης μετά από ατύχημα στο κολύμπι

Σε ακρωτηριασμό και των τεσσάρων άκρων μιας 24χρονης προχώρησαν οι γιατροί, καθώς κόλλησε σπάνιο βακτήριο που ξεκίνησε να «τρώει» τα χέρια και τα πόδια της, ύστερα από ατύχημα που είχε στο κολύμπι.

Η 36χρονη Aimee Copeland μίλησε πρόσφατα στο People για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που βίωσε το 2012 σε ηλικία 24 ετών. Τότε, εργαζόταν ως σερβιτόρα, ενώ παράλληλα κόντευε να πάρει το μεταπτυχιακό της στην ψυχολογία.

Μια ηλιόλουστη μέρα τον Μάιο του 2012 τελείωνε νωρίς τη δουλειά και αποφάσισε να πάει με τις φίλες της για μπάνιο σε ένα κοντινό ποτάμι. Εκεί βρήκαν ένα αυτοσχέδιο zip-line και αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν. Όταν έφτασε η σειρά της Aimee, το σχοινί κόπηκε και εκείνη έπεσε πάνω σε βράχια, με αποτέλεσμα να σκίσει βαθιά το πόδι της.

Αμέσως, πήγε στο νοσοκομείο και έκανε 22 ράμματα, ενώ έλαβε εξιτήριο αμέσως. Τρεις μέρες μετά όμως, ξύπνησε και είδε το αριστερό της πόδι σαπισμένο μέχρι τον μηρό. Έτσι, νοσηλεύτηκε ξανά και οι γιατροί διαπίστωσαν πως κόλλησε το σπάνιο σαρκοφάγο βακτήριο «νεκρωτική φασιίτιδα», που σιγά-σιγά «έτρωγε» τα άκρα της.

Οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό χεριών και ποδιών για να την κρατήσουν στη ζωή και έκτοτε η Aimee έμαθε τα πάντα από την αρχή, καθώς άλλαξε ριζικά η καθημερινότητα της.

Για χρόνια αντιμετώπιζε καθημερινές δυσκολίες και ψυχολογικά προβλήματα λόγω της κατάστασης της υγείας της, μέχρι που το 2015 γνώρισε σε εφαρμογή τον Stephen Mercier. «Είχαμε ταίριασμα 95%. Ήταν ο άντρας των ονείρων μου και εγώ η γυναίκα της ζωής του», είπε σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

Έκτοτε, έγιναν ζευγάρι και παντρεύτηκαν το 2021, ενώ η Aimee Copeland τελείωσε το μεταπτυχιακό της στην ψυχολογία, ενώ απέκτησε άδεια θεραπεύτριας και ίδρυσε το Ίδρυμα Aimee Copeland, μια ΜΚΟ που βοηθάει άτομα με αναπηρία.

Related Articles

Τέλος και ο Thierry Bollore από την ηγεσία της Renault! Νέα CEO η Clotilde Delbos.

cars

Jaguar F-Pace facelift. Ανανέωση ουσίας.

cars

ΕΕ: Να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τους κανόνες για τη φορολογία των αυτοκινήτων

cars

Συνάντηση Χατζηδάκη με τον νέο αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ Γ. Τσακίρη

Bury

Η Jaguar-Land Rover θα λύσει τα προβλήματα αξιοπιστίας.

cars

BMW X1 sDrive 16d. Η μέση λύση

cars

«Το Ισλαμικό Κράτος επιχείρησε τους τελευταίους μήνες να διαπράξει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία» λέει ο Μακρόν

cars

Η Kia αποκαλύπτει λίγο περισσότερο από το νέο Sorento.

cars

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole position στο Grand Prix της Αυστραλίας

cars