CARSNEWS
AUTONEWS

Στην αφετηρία Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κάλπες στις 6 Οκτωβρίου

Η κλεψύδρα γύρισε. Οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου και ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί, στις 13 Οκτωβρίου. Τα μέλη της ΚΕ αποδέχθηκαν την εισήγηση που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο να σηκώνουν άμεσα το γάντι, θέτοντας υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης κινήθηκε σε υψηλούς τόνου μιλώντας για «εμμονή, παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα υποψηφίων» και είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια, υπογραμμίζοντας ότι είναι ευθύνη του να την κλείσει το συντομότερο δυνατό».

«Δεν θα επιτρέψω να γίνει το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε με εμφατικό τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και απέρριψε «τα σενάρια που κυκλοφορούν εσχάτως για ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ και την ενοποίησή του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνεται πως ο κ. Ανδρουλάκης απέφυγε να χαιρετίσει τον Χάρη Δούκα κατά την είσοδό του στην αίθουσα της συνεδρίασης.

«Παρών» με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Χάρης Δούκας

Ψηλά τον πήχη των προσδοκιών έθεσε στην ομιλία του ο δήμαήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. «Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ, την ψυχή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης των αλλαγών και των αξιών, που στις επόμενες εκλογές θα κυβερνήσει» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη του, όμως δεν έπεισε τους πολίτες ότι μπορεί να είναι η λύση. Η 3η θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν μας καθιστά δύναμη ανατροπής, ούτε μας βάζει σε τροχιά διακυβέρνησης. Ούτε ο Μητσοτάκης θα φύγει έχοντας απέναντι του κόμματα του 13% και του 15% ».

«Και δεν μπορούμε, δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την κατάσταση αυτή. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα της Ιστορίας, να φανούμε αντάξιοι της ιστορικής μας διαδρομής» σημείωσε ο Χάρης Δούκας και εξήγησε γιατί αποφάσισε να βγει μπροστά: «Και σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι παρών, με την σημαία του ΠΑΣΟΚ. Όπως ήμουν παρών σε όλη μου την πορεία στον δημόσιο βίο. Δεν απεμπόλησα αυτή μου την ιδιότητα, ακόμη και όταν κάποιοι με παρότρυναν να την αποποιηθώ για να μαζέψω ψήφους για τον δήμο της Αθήνας. Θέλω να δηλώσω ακόμα μια φορά και από το βήμα αυτό, ότι θα παραμείνω Δήμαρχος Αθηναίων σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο γιατί αποτελεί δέσμευσή μου, αλλά γιατί αποτελεί ένα αμοιβαίοπλεονέκτημα τόσο για την πόλη όσο και για το Κίνημα».

Υποψήφιος και ο Παύλος Γερουλάνος

Με το «τρίπτυχο ευθύνης»: Σχέδιο για την κοινωνία, κόμμα που ακούει την κοινωνία, ενότητα με προοπτική, ο Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

«Έτσι λοιπόν, θέλω να ανακοινώσω σήμερα, επίσης συντεταγμένακαι ενώπιον του κεντρικού οργάνου του Κινήματος, ότι θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται η σύνοδος, έχει συγκεντρωθεί πλήθος φίλων του προέδρου, που τον επευφήμησαν κατά την είσοδό του.

Related Articles

Φιγούρα δράσης του Boba Fett του «Star Wars» πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ 525.000 δολαρίων

Bury

Προ των πυλών το καυτό Toyota Yaris. Δεν αποκλείεται να είναι τετρακίνητο!

cars

Goodyear. Αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του WTCR

cars

Υποβολή του 4ου αιτήματος εκταμίευσης από το Ταμείο Ανάκαμψης για επιχορηγήσεις ύψους 1 δισ. ευρώ

cars

Προσπάθησε να βγάλει selfie και έπεσε στον φωταγωγό ο 15χρονος Γιάννης στην Αλεξανδρούπολη

cars

Αχαΐα: 62χρονη κατήγγειλε 23χρονο για βιασμό σε χωράφι

cars

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν παίκτες και προπονητή στο ΣΕΦ – Φώναζαν «Μπαρτζώκα, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα»

Bury

Αίτημα αποφυλάκισης από τον 50χρονο που σκότωσε τον κουνιάδο του στον Βόλο, επειδή φέρεται να βίασε την κόρη του

Bury

Ford Mustang Mach-E. H φιλοσοφία πίσω από τη σχεδίαση του εσωτερικού

cars