CARSNEWS
AUTONEWS

Σχεδόν έτοιμη η Porsche 911 Dakar – Και σπορ και εκτός δρόμου!

Κοίτα να δεις που η αγορά σε λίγους μήνες δεν θα έχει ένα “εκτός δρόμου” sports car αλλά δύο! Γνωρίζουμε ήδη πως η Lamborghini θα παρουσιάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την Huracan Sterrato ως μία υπερυψωμένη έκδοση του γνωστού sports car με μερικά off-road χαρακτηριστικά, τόσο εμφανισιακά όσο και… ουσιαστικά αλλά ποιος θα το περίμενε ότι θα έχει ανταγωνισμό σε μία τόσο ειδική κατηγορία; Κι όμως, η Porsche ανακοίνωσε πως στις 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της 911 Dakar.

Το όνομα είναι φόρος τιμής στην πρώτη νίκη της γερμανικής εταιρίας στο Paris-Dakar με μία τροποποιημένη Porsche 911, για πρώτη φορά εξοπλισμένη με σύστημα τετρακίνησης, το 1984. Η σύγχρονη εκδοχή μπορεί να μην λάβει μέρος στον περιβόητο αγώνα αλλά έχει περάσει από ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών σε ολόκληρο τον κόσμο, σε ακραίες συνθήκες για περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 10.000 τουλάχιστον ήταν εκτός δρόμου. Στην πίστα δοκιμών Chateau de Lastours στη Ν. Γαλλία για παράδειγμα, η Porsche έβαλε τις τελευταίες πινελιές στην ανάρτηση υποβάλλοντας την 911 Dakar σε διαδρομές rally στα χέρια του Romain Dumas – στις ίδιες διαδρομές που χρησιμοποιούν οι περισσότερες ομάδες του Dakar πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Στο φημισμένο Arjeplog της Σουηδίας, η 911 Dakar δοκιμάστηκε στο χιόνι και τον πάγο στα χέρια του θρύλου που ονομάζεται Walter Rohrl ενώ η Porsche ταξίδεψε μέχρι και την Μ. Ανατολή για να αξιολογήσει τις επιδόσεις της νέας έκδοσης στους τεράστιους αμμόλοφους και την εξαντλητική ζέστη.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αλλά οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Porsche δείχνουν μία 911 με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και all-terrain ελαστικά. Αυτά λοιπόν είναι τα βασικά, οπότε θα περιμένουμε στις 16 Νοεμβρίου να δούμε τι άλλο έχει αλλάξει η εταιρία στο εμβληματικό sports car της για να το κάνει ικανό να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις off-road προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στο Λουξεμβούργο για Eurogroup και Ecofin ο Κωστής Χατζηδάκης

cars

Έφυγε από τη ζωή ο Max Mosley.

cars

Π. Γιαννόπουλος: Όταν κατέβηκα στις εκλογές, μου έβριζαν τη μάνα, την οποία είχα χάσει έναν χρόνο πριν

Bury

Η Mercedes επιβεβαιώνει την ηλεκτρική EQA για το 2020.

cars

Infiniti. Με τον ανάλογο εκθεσιακό χώρο

cars

Νέος CEO της Alpine, ο Laurent Rossi.

cars

Alfa Romeo  Giulia GTA. Με την υπογραφή του Kimi Räikkönen

cars

Seat. Με νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που διευκολύνει

cars

Νέο Hyundai Tucson. Ανέβηκε επίπεδα σε όλους τους τομείς

cars