CARSNEWS
F1 & RACES

Τα ηλεκτρικά της Honda θα είναι ελαφριά χάρη στην F1

Δεν πάει καιρός από όταν μιλούσαμε σχετικά με τον διπλασιασμό της επένδυσης της Honda για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων. Βάσει όσων γνωστοποιήθηκαν, οι Ιάπωνες θα επενδύσουν σταδιακά σχεδόν 65 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή των μοντέλων «0» μέχρι το 2030.

Τώρα, γνωστοποιήθηκε πως η Honda θα βασιστεί σε ένα σημαντικό τρίπτυχο για τα ηλεκτρικά της: Λεπτά, Ελαφριά και Σοφά. Αρχικά, με τον όρο Λεπτά, αναφέρεται στην υιοθέτηση ενός νέου άξονα ονόματι e-Axle, αλλά και σε μία κορυφαίας ενεργειακής απόδοσης και πολύ λεπτή μπαταρία.

Κατά συνέπεια, το δάπεδο των μοντέλων 0 αναμένεται να είναι εξίσου λεπτό, άρα προσβλέπουμε πως τα ηλεκτρικά Honda θα έχουν μετρημένο ντιζάιν με κοντούς προβόλους.

Σχετικά με το «Ελαφριά», η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει ότι θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει αποσπάσει από τα χρόνια της στη Formula 1. Με αυτό, εννοεί ελαφριά πλαίσια και ηλεκτροκινητήρες. Θεωρητικά, τέτοιου είδους τεχνολογία θα τους κερδίσει 100 κιλά σε βάρος συγκριτικά με τα παρόντα EVs.

Επίσης, η Honda υπόσχεται ότι όλα τα μοντέλα της οικογένειας 0 θα έχουν την μπαταρία και τους ηλεκτροκινητήρες όσο χαμηλότερα γίνεται στο δάπεδο του αυτοκινήτου, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό κέντρο βάρους. Παράλληλα, η εταιρεία θα δώσει μεγάλη έμφαση στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα κάθε μοντέλου.

Εφόσον επιτευχθεί η λεπτή σιλουέτα σε συνδυασμό με τα ελαφρύτερα μηχανικά μέρη, η Honda θα μπορεί εύκολα να στοχεύει σε μία αυτονομία άνω των 480 χιλιομέτρων.

Τέλος, η προσέγγιση «Σοφά» επικεντρώνεται σε προχωρημένα λειτουργικά συστήματα, μεταξύ των οποίων θα είναι η τεχνητή νοημοσύνη, συστήματα υποβοήθησης τελευταίας τεχνολογίας και αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3.

Υπενθυμίζουμε, ότι τα μοντέλα 0 της Honda θα ξεκινήσουν να παρουσιάζονται επίσημα το 2026 με ένα μικρό και προσιτό SUV και ένα σεντάν.

Το 2027 θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, πριν ακολουθήσει έναν χρόνο μετά ένα compact SUV. Το 2029 θα δούμε ένα μικρό SUV και στο κλείσιμο της δεκαετίας ένα compact σεντάν.

Related Articles

Formula 1: Νίκη και πάλι για Μαξ Φερστάπεν στην Ολλανδία, στη δεύτερη θέση ο Φερνάντο Αλόνσο

cars

Η Pirelli θα συνεχίσει να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της F1 μέχρι το 2027

cars

Mercedes: Strong F1 start even more important in 2024 before new rules focus

cars

Δεν έχεις δει περισσότερες McLaren SLR μαζι

cars

F1: Έτοιμοι για αποζημιώσεις στο Σίλβερστον

cars

F1 announces 24/7 streaming channel in the US

Bury

Ο Brad Pitt θα υποδυθεί έναν πιλότο της Formula 1 στη νέα ταινία που πρωταγωνιστεί

cars

To F1 Vlog του συναρπαστικού GP της Imola (+video)

cars

Honda opens new UK F1 engine base ahead of Aston Martin partnership

cars