CARSNEWS
F1 & RACES

Η Pirelli θα συνεχίσει να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της F1 μέχρι το 2027

Η Formula 1 επέλεξε την Pirelli ως αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέχρι το 2027, με δυνατότητα επέκτασης για ένα επιπλέον έτος.

Ο Iταλός κατασκευαστής ανέλαβε το ρόλο του αποκλειστικού προμηθευτή το 2011 και στο τέλος της τελευταίας συμφωνίας (συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής επέκτασης) θα έχει συμμετάσχει στη F1 για 18 σεζόν. Σε όλο αυτό το διάστημα, η Pirelli ανταποκρίθηκε σε μια σειρά από τεχνικές αλλαγές, όπως το αίτημα για την παράδοση ελαστικών 13 ιντσών για το 2011, φαρδύτερα ελαστικά το 2017 και την εισαγωγή του σημερινού ελαστικού 18 ιντσών από το 2022. Η Formula 1 ανέφερε σε δήλωσή της: Σε όλο αυτό το διάστημα η Pirelli συνεργάζεται πάντα θετικά με τους οδηγούς, τις ομάδες, τη FIA και τη Formula 1 για να παρέχει ελαστικά που επιτρέπουν εξαιρετικούς αγώνες, αναλύοντας δεδομένα και συλλέγοντας στοιχεία για τη συνεχή βελτίωση του προϊόντος, χρόνο με το χρόνο.

Η Pirelli έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων ελαστικών, στο πλαίσιο της υποστήριξης των στόχων βιωσιμότητας που έχει θέσει η Formula 1, με το άθλημα να στοχεύει να είναι Net Zero Carbon μέχρι το 2030. Από το 2024, όλα τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται σε αγώνες της F1 θα είναι πιστοποιημένα με FSC (Forest Stewardship Council). Το FSC επιβεβαιώνει ότι οι φυτείες των δασικών συστατικών των ελαστικών διαχειρίζονται με τρόπο που διατηρεί τη βιολογική ποικιλομορφία και αποφέρει οφέλη στη ζωή των τοπικών κοινοτήτων και των εργαζομένων, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα.

Από τότε που επέστρεψε το 2011, η Pirelli είναι ένας ανεκτίμητος συνεργάτης, υποστηρίζοντας τη Formula 1 μέσα από νέες γενιές τεχνολογίας και τεχνικών κανονισμών και παρέχοντας ελαστικά που επιτρέπουν φανταστικούς αγώνες, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1 Stefano Domenicali. Η δέσμευση της εταιρείας στην ποιότητα, την καινοτομία και η βαθιά γνώση του αθλήματός μας θα είναι ζωτικής σημασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς πλησιάζουμε τους νέους κανονισμούς μας το 2026 και το έργο στο οποίο επικεντρώνεται η Pirelli σχετικά με τη βιωσιμότητα, που αποδεικνύεται από την πιστοποίηση FSC, θα διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί προς τον κοινό μας στόχο Net Zero 2030. Η νέα συμφωνία επιβεβαιώνει επίσης ότι η Pirelli θα παρέχει ελαστικά στη Formula 2 και τη Formula 3.

Related Articles

Alpine sign Formula 2 rookie Kush Maini to Academy Programme

cars

Η Aston Martin θα αλλάξει όνομα τον επόμενο χρόνο

cars

Lewis Hamilton: Mercedes driver admits F1 team’s new 2024 car still needs ‘big changes’ after Saudi Arabian GP struggle

cars

Υποψήφιος για τη FIA ο πρώην πρόεδρος της Ferrari;

cars

Οι πρώτοι γύροι της Alpine F1 A521 στην πίστα (video)

cars

F1: Παρουσιάστηκε το νέο μονοθέσιο Mercedes-AMG W15 (εικόνες)

cars

Καουμπόηδες εσείς; Σερίφηδες εμείς

cars

Seidl: Φεύγει από την McLaren για χάρη της Audi!

cars

Επίσημο: Στη Renault o Fernando Alonso

cars