CARSNEWS
NEW MODELS

Τι αλλάζει στους χάρτες της Google;

Διαφημίσεις τοπικών επιχειρήσεων θα προβάλλονται από εδώ και στο εξής στους χάρτες που προσφέρει απολύτως δωρεάν οι Google σε smartphones και tablets.

Οι γνωστοί σε όλους Google Maps πρόκειται να αποτελέσουν έναν ακόμα τρόπο με τον οποίο ο τεχνολογικός κολοσσός πρόκειται να προσθέσει αρκετά μηδενικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο να προβληθούν μέσα από αυτούς.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα προβάλλονται με την μορφή ενός τετράγωνου εικονιδίου στους χάρτες και μια σύντομη περιγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών, θυμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα μπορούσε κανείς να εντοπίσει στους χάρτες της Google σημεία ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Ο χρήστης των Google Maps δεν θα έχει τη δυνατότητα να «κρύψει» με κάποιον τρόπο τα εικονίδια αυτά, τα οποία για την ώρα τουλάχιστον δεν δείχνουν αν επηρεάζουν σημαντικά την εμπειρία χρήστη.

Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό αν η ενσωμάτωση των διαφημίσεων στους χάρτες της Google θα αφορά συγκεκριμένες αγορές ή αν θα επεκταθεί σε όλοκληρο τον κόσμο, μεγιστοποιώντας τα ωφέλη για μια εταιρεία η χρηματηστηριακή αξία της οποίας αγγίζει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Ε.Ε. θα θέσει αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων

cars

Φάκελος καύσιμα: Με το πετρέλαιο στο 50% γιατί δεν πέφτουν οι τιμές…

cars

Κορωνοϊός: Η Tesla μειώνει κατά 75% το προσωπικό στη Νεβάδα

cars

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του νέου-ηλεκτρικού Fiat 500

cars

Chevrolet Corvette φτάνει τα 278 χλμ./ώρα στον πυθμένα μιας λίμνης (Video)

cars

Αυτή η BMW έζησε μια ολόκληρη ζωή μέσα σε μια… φούσκα

cars

Αποκαλύφθηκε το C5 Aircross με νέο plug-in υβριδικό σύνολο

cars

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός του νέου Seat Leon προειδοποιεί και για τυχόν οχήματα στην τυφλή γωνία

cars

H Jaguar Land Rover εξέλιξε κάθισμα που προσομοιώνει το περπάτημα

cars