CARSNEWS
AUTONEWS

Τι λέει η τουρκική προεδρία για τη συνάντηση Μητσοτάκη

Οι διμερείς σχέσεις και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ανάρτηση της τουρκικής προεδρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Ο πρόεδρος μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετέβη στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στην 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, υποδέχθηκε τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, περιφερειακά και παγκόσμια θέματα. 

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να κάνουν σίγουρα (σταθερά) βήματα προς το μέλλον, στον άξονα της καλής γειτονίας, και ότι η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών καθώς και το να κινηθούν στο πνεύμα και το γράμμα της Διακήρυξης των Αθηνών θα ωφελήσει και τις δύο χώρες. 

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ σε διάφορες περιοχές, ιδίως στη Γάζα, πέρα από αθώους πολίτες, έχουν στόχο και την ειρήνη στην περιοχή, ότι υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης στην περιοχή και ότι είναι σημαντικό να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ για την ανεμπόδιστη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York’taki Birleşmiş Milletler binasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul etti.

Görüşmede Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele… pic.twitter.com/8kOo4aEk0j

— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) September 24, 2024

Related Articles

Microlino: Το nanocar με αυτονομία έως 230 χιλιόμετρα, μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ/ώρα

cars

Ισχυρός σεισμός κοντά στο αρχιπέλαγος Τόνγκα στον νότιο Ειρηνικό

cars

Σημαντικά ελαφρύτερο και πιο… ευκίνητο το νέο Opel Mokka!

cars

Το Subaru Levorg Prototype δέχεται τις περιποιήσεις της STI.

cars

Βραζιλία: Κατάρρευσε στέγη εκκλησίας στο Ρεσίφε – Δύο νεκροί και 22 τραυματίες

deleted-w9i2FI7l

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για το ενδεχόμενο να πάει στη Ferrari στο μέλλον – «Όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου θα μπορώ να κάνω τρομερά πράγματα»

cars

Σολτς: Η υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι το κλειδί για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ευρώπη

Bury

Μπλίνκεν: «Το Ισραήλ χρειάζεται το ταχύτερο ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα του πολέμου»

Bury

Skoda Kamiq 1.0 TSi 116 PS. Η ολοκλήρωση της τριλογίας

cars