CARSNEWS
AUTONEWS

Σολτς: Η υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι το κλειδί για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ευρώπη

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε σήμερα να συνεχισθεί η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία δεν θα χαλαρώσει τις προσπάθειές της για να στηρίξει το Κίεβο.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών στο Βουκουρέστι, ο Σολτς δήλωσε πως ο καλύτερος τρόπος για να προληφθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση, περιλαμβανομένης μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, είναι αυτό που αποκάλεσε αποτελεσματική αποτροπή.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει τη στιγμή που ο (ρώσος) πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν θα αποφασίσει να αποσύρει τα στρατεύματά του. Ωστόσο θα πάρει αυτή την απόφαση μόνο αν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο γερμανός ηγέτης, η χώρα του οποίου έχει μέχρι στιγμής παράσχει 28 δισεκ. ευρώ σε στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

«Γι’ αυτό επενδύουμε περισσότερο στη δική μας ασφάλεια και άμυνα από κοινού ως Ευρωπαίοι, ώστε κανένας να μην τολμήσει να μας επιτεθεί. Αυτό σημαίνει επίσης ότι βάζουμε στην άκρη τα στενά μικροσυμφέροντά μας και οικοδομούμε μια ισχυρή και αληθινά ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία», πρόσθεσε.

Related Articles

Η Chevrolet ετοιμάζει το νέο Bolt.

cars

Η Hyundai Ελλάς στο Athens Flying Week 2022

cars

Hyundai Motorsport. Δοκιμές στην Ελλάδα παρουσία του Υφυπ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

cars

Τον Νοέμβριο το coupe-crossover της Infiniti.

cars

«Η χειρότερη περίοδος ήταν όταν στοχοποιήθηκε η οικογένειά μου με τα χρυσά σαλόνια», είπε η Μαρίνα Πατούλη

cars

BMW i4. Οδηγική ευχαρίστηση μηδενικών εκπομπών αλλά και 530 ίππων!

cars

Τα αυτόνομα οχήματα θα έχουν τιρκουάζ φλας

cars

Στις 20 Ιανουαρίου η Mercedes-Benz EQA, με έως και 272 ίππους.

cars

Η Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe παίρνει πίσω το ρεκόρ στο Nurburgring.

cars