CARSNEWS
AUTONEWS

BMW i4. Οδηγική ευχαρίστηση μηδενικών εκπομπών αλλά και 530 ίππων!

Όπως όλοι οι κατασκευαστές έτσι και η BMW έχει σχεδιάσει ένα φιλόδοξο πλάνο για το μέλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτρική κινητικότητα.  Μέχρι το 2023, το BMW Group θα διαθέτει 25 “εξηλεκτρισμένα” μοντέλα στην γκάμα του είτε μιλάμε για υβριδικά, είτε για αμιγώς ηλεκτρικά όπως η επερχόμενη i4. Δεδομένου ότι η i4 δεν πρόκειται να λανσαριστεί πριν το 2021, η γερμανική φίρμα αποφάσισε να ξεκινήσει νωρίς το teasing του μεσαίου ηλεκτρικού Gran Coupe της δημοσιεύοντας όχι μόνο φωτογραφίες αλλά και ορισμένες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

 Η BMW υπόσχεται “μία νέα εποχή οδηγικής ευχαρίστησης” και έχει εξοπλίσει την i4 ανάλογα καθώς όπως ανακοίνωσε, το sedan θα χρησιμοποιεί την 5η γενιά του eDrive συστήματος. Ενός αρθρωτού συστήματος που περιλαμβάνει τον ηλεκτροκινητήρα, την μετάδοση και τα ηλεκτρονικά σε μία “νοικοκυρεμένη συσκευασία” και σύμφωνα με την BMW, θα προσφέρει “εξαιρετικά χαρακτηριστικά επιδόσεων και πολύ υψηλή απόδοση”. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η i4 θα εξοπλίζεται με μία μπαταρία 80 kWh η οποία μπορεί να ζυγίζει περί τα 550 κιλά αλλά θα προσφέρει αυτονομία της τάξης των 600 χιλιομέτρων και δυνατότητα φόρτισης στα 150 kW. Όσο για εκείνα τα “εξαιρετικά χαρακτηριστικά επιδόσεων”, η BMW ανακοίνωσε ότι ο ηλεκτροκινητήρας της i4 θα είναι ικανός για 530 ίππους που θα είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για να εκτοξεύσουν το ηλεκτρικό μοντέλο της στα 100 km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα!

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η BMW i4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Μόναχο, δίπλα σε μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης όπως η 3 Series Sedan/Touring και από το καλοκαίρι του 2020, η 4 Series Coupe. Για να εξασφαλιστεί η ομαλότητα της παραγωγής δε, η BMW ήδη διενεργεί δοκιμές με πρωτότυπα προ-παραγωγής ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεων όταν έρθει η ώρα για το λανσάρισμα της i4 στην αγορά.

Related Articles

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Αναμένεται διάγγελμα από τον Τζο Μπάιντεν

Bury

Σοκαριστικό βίντεο – Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα δικαστήρια στη δίκη του Τραμπ

Bury

Hyundai Santa Cruz. Η Hyundai αποκτά pickup!

cars

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Λόγω ηλικίας πρέπει να γράφω «παρουσιάστρια» πρώτα στο βιογραφικό μου

cars

Ο Ουίλιαμ κρατάει στα social τη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον και το Instagram προειδοποιεί πως είναι επεξεργασμένη

cars

Η Porsche κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου πανάλαφρου sports car!

cars

Ford Puma Rally 1 2023 – Aποκαλύφθηκε με τα νέα του χρώματα

cars

Opel Experimental – Το όραμα της μάρκας για το μέλλον

cars

Με τεχνολογία F1 ο διάδοχος της Porsche 918 Spyder;

cars