CARSNEWS
AUTONEWS

Το διαστημόπλοιο Starliner των αποκλεισμένων αστροναυτών επιστρέφει στη Γη χωρίς αυτούς

Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής του στη Γη – αλλά οι αστροναύτες που υποτίθεται ότι θα μετέφερε μένουν πίσω στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το άδειο σκάφος, το οποίο έχει τεθεί σε αυτόνομη λειτουργία, αποσυνδέθηκε από το δορυφορικό εργαστήριο που βρίσκεται σε τροχιά.

🚨BOEING’S STARLINER RETURNS UNCREWED AFTER EXTENDED STAY AT ISS

Boeing’s Starliner capsule undocked from the International Space Station after nearly three months in space, returning home without its crew due to lingering technical issues.

NASA opted to leave astronauts Butch… pic.twitter.com/PPQiVJmsEm

— Mario Nawfal (@MarioNawfal) September 6, 2024

Η κάψουλα, η οποία αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα μετά την εκτόξευσή της με επιβαίνοντες τους Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Γουίλιαμς της Nasa, κρίθηκε πολύ επικίνδυνη για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους όπως τονίζει το BBC.

Αντ’ αυτού θα επιστρέψουν με ένα SpaceX Crew Dragon, αλλά όχι πριν από τον Φεβρουάριο – παρατείνοντας την οκταήμερη παραμονή τους στον ISS σε οκτώ μήνες.

Η πτήση επιστροφής του Starliner θα διαρκέσει έξι ώρες και αφού επανέλθει στη Γη θα χρησιμοποιήσει αλεξίπτωτα για να επιβραδύνει την κάθοδό του και να προσγειωθεί στο λιμάνι White Sands στο Νέο Μεξικό το Σάββατο.

Η Nasa δήλωσε νωρίτερα ότι ο Μπουτς και η Σούνι ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και σε τακτική επαφή με τις οικογένειές τους.

Related Articles

Διάβημα διαμαρτυρίας της Ουκρανίας στο Βατικανό μετά τις δηλώσεις του πάπα που καλούσε το Κίεβο να «υψώσει λευκή σημαία»

cars

Κρουασάν με κρέμα τυριού και κεράσια στο air fryer

Μία 16-χρονη έσπασε το ρεκόρ στο σλάλομ!

cars

Fiat Professional Ducato. Για διακοπές

cars

Skoda. Με δυνατή σύνθεση στην Φρανκφούρτη

cars

Δημοκρατικοί κυβερνήτες συναντηθήκαν με το Τζο Μπάιντεν – Εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον πρόεδρο των ΗΠΑ

Formula 1 από τον Ιούνιο και… βλέπουμε!

cars

Η Γερμανία θέλει να κάνει ετοιμοπόλεμο τον στρατό της

cars

Το νησί της Καραϊβικής που έχει παντού γλυπτά προάγοντας το body positivity

Bury