CARSNEWS
AUTONEWS

Το νέο Range Rover Evoque είναι πολυτελές, υπερσύγχρονο και εξηλεκτρισμένο

Η Land Rover παρουσίασε το νέο Range Rover Evoque, ένα εντυπωσιακό SUV, με φρέσκια σχεδίαση, σύγχρονη τεχνολογία και επιλογές premium υλικών. Πρόκειται για ένα μοντέλο με υψηλά επίπεδα πολυτέλειας, εντυπωσιακές επιδόσεις και σεβασμό στο περιβάλλον.

Σχεδίαση

Το λιτό παρουσιαστικό του Range Rover Evoque αναδεικνύεται από μια νέα μάσκα και τους εξαιρετικά λεπτούς προβολείς Pixel LED με σχεδιαστική υπογραφή DRL, οι οποίοι υιοθετούν μια τεχνική εμφάνιση που παραπέμπει σε κόσμημα. Νέες εξωτερικές πινελιές και χρώματα συμπληρώνουν επίσης τη χαρακτηριστική αιωρούμενη οροφή, την ενιαία μεσαία γραμμή και τις χωνευτές αναδυόμενες χειρολαβές των θυρών.

Στο εσωτερικό, η σχεδιαστική φιλοσοφία του Range Rover ενισχύεται με μια νέα κυρτή γυάλινη οθόνη αφής 11,4 ιντσών, η οποία φαίνεται να αιωρείται στο οπτικό πεδίο του οδηγού εξασφαλίζοντας βελτιωμένη ορατότητα, ενώ απελευθερώνει χώρο για την αποθήκευση αντικειμένων και ασύρματη φόρτιση συσκευών. Με την υποστήριξη του PiviPro2, τακτικές ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (Software Over The Air) και ενσωματωμένο Amazon Alexa10, η νέα κεντρική κονσόλα προσφέρει στους πελάτες μια νέα, εύχρηστη ψηφιακή εμπειρία.

Οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες και καινοτομίες υλικών συναντώνται στην ανανεωμένη καμπίνα, στην οποία συμβάλλει μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες ποιότητας εσωτερικού αέρα στην κατηγορία με την ονομασία Cabin Air Purification Plus. Οι επιλογές απτικών υλικών περιλαμβάνουν καθίσματα με μη δερμάτινες Ultra fabrics TM και υφασμάτινες Kvadrat TM επενδύσεις.

Εκδόσεις

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των μοντέλων Evoque S, Dynamic SE, Dynamic HSE και Autobiography. Το plug-in ηλεκτρικό υβριδικό P300e,τους προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις μέσες καθημερινές τους διαδρομές σε λειτουργία EV, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 62 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, με τη νέα χημεία της μπαταρίας να εξασφαλίζει βελτιωμένη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες έως και 48 χιλιόμετρα. Κάθε P300e διαθέτει στάνταρ δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC, για γρήγορη αναπλήρωση ενέργειας. Επιπλέον, οι κινητήρες βενζίνης και diesel της γενιάς Ingenium με σύστημα MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) προσφέρουν μια ολοκληρωμένη γκάμα εκλεπτυσμένων και αποδοτικών επιλογών σε ότι αφορά το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Η χρωματική παλέτα του μοντέλου περιλαμβάνει τώρα τα Arroios Grey, Tribeca Blue και Corinthian Bronze, ενώ οι επιλογές οροφής Narvik Black και Corinthian Bronze με χρωματική αντίθεση δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να εκφράσουν το ατομικό τους στυλ. Η εξωτερική εμφάνιση ενισχύεται περαιτέρω με συνολικά οκτώ σχέδια ζαντών αλουμινίου έως 21” και πέντε νέα φινιρίσματα, με το diamond-turned να προσφέρεται στα Range Rover Evoque Autobiography και Dynamic HSE.

Συνδεδεμένη τεχνολογία

Το Range Rover Evoque διαθέτει την τελευταία γενιά της τεχνολογίας infotainment Pivi Pro2.

Τα χειριστήρια για τον κλιματισμό, τα καθίσματα και την ένταση του ήχου είναι πάντα ορατά μέσω νέων sidebars, που διαθέτουν συρόμενα χειριστήρια πολλαπλών λειτουργιών σε κάθε πλευρά. Αυτά τα εικονικά κουμπιά παρέχουν άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως οι ατομικές ρυθμίσεις της θερμοκρασίας για τους εμπρός επιβάτες, οικάμερες, η πλοήγηση και η ένταση του ήχου.

Το σύστημα infotainment είναι πιο φιλικό στον χρήστη, ενώ περίπου το 80% των εργασιών μπορούν να εκτελεστούν με δύο πατήματα στην αρχική οθόνη. Το PiviPro2 υποστηρίζει συνδεσιμότητα smartphone με το ασύρματο AppleCarPlay™8. Υποστηρίζεται επίσης το ασύρματο Android Auto®, ενώ η ασύρματη φόρτιση συσκευών (από ένα νέο αποθηκευτικό χώρο στην κεντρική κονσόλα) παρέχει άμεση γρήγορη φόρτιση και μειώνει την ανάγκη για καλώδια. Το μοντέλο διαθέτει επίσης Ενεργοποίηση Wi-Fi με πρόγραμμα δεδομένων Data Plan. Το Pivi Pro2 διαθέτει τεχνολογία διπλής ενσωματωμένης κάρτας eSIM και αρχιτεκτονική βασισμένη στο cloud. Επίσης, προσφέρει ένα από τα πιο εξελιγμένα πακέτα τεχνολογιών κάμερας στην κατηγορία του με 3D Surround View, Clear Sight Ground ViewTM και Clear Sight Interior Rear ViewTM.

Cabin Air Purification Plus

Πρόκειται για μία από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ποιότητας αέρα εσωτερικού. Το Cabin Air Purification Plus, είναι διαθέσιμο ως μέρος του προαιρετικού Comfort Pack ή ως στάνταρ για το Autobiography και περιλαμβάνει φίλτρο σωματιδίων PM2.5 και διαχείριση CO2 που συμβάλλει στην ποιότητα του αέρα της καμπίνας παρακολουθώντας και ελέγχοντας τα επίπεδα CO2 σε αυτήν. Ενεργοποιείται πατώντας το μπουτόν Purify στη σελίδα Air Quality (Ποιότητα αέρα) στο PiviPro2 και λειτουργεί για να μειώσει το επίπεδο των αλλεργιογόνων ή των σωματιδίων στο εσωτερικό του οχήματος. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία nanoeTMX για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών και τη σημαντική μείωση των οσμών, των βακτηρίων και των αλλεργιογόνων, ενώ η τεχνολογία της εφαρμογής Air Quality Index (AQI) επιτρέπει στους πελάτες να παρακολουθούν την ποιότητα του εξωτερικού αέρα στην τοποθεσία τους, αλλά και στον προορισμό τους στην οθόνη.

Επιδόσεις που ηλεκτρίζουν

Το νέο Evoque προσφέρει μια γκάμα plug-in ηλεκτρικών υβριδικών και ήπιων υβριδικών ηλεκτρικών κινητήρων, πετυχαίνοντας οικονομία καυσίμου και επιδόσεις. Αυτή περιλαμβάνει το προηγμένο plug-in ηλεκτρικό υβριδικό P300e, που διατίθεται παράλληλα με μια σειρά κινητήρων βενζίνης και diesel Ingenium, οι οποίοι διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) για την ενίσχυση της απόδοσης και της απόκρισης.

Το ηλεκτρικό υβριδικό P300e προσφέρει στους πελάτες το μέγιστο όλων των διαφορετικών τεχνολογιών, επιτρέποντας στους οδηγούς του Evoque να ολοκληρώνουν τη μέση καθημερινή τους διαδρομή με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χάρη στην ηλεκτρική αυτονομία έως και 62 χιλιομέτρων από την μπαταρία 14,9 kWh. Το ηλεκτρικό υβριδικό σύστημα κίνησης συνδυάζει έναν αποδοτικό 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium με έναν ηλεκτροκινητήρα 80kW, παρέχοντας συνολική ισχύ 309 ίππων, 0-100 χλμ/ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα. Η ανανεωμένη χημεία της μπαταρίας προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες έως και 48 χλμ. Στις μεγαλύτερες διαδρομές, αυτό σημαίνει συνολική πραγματική αυτονομία έως και 651 χλμ με εκπομπές CO2 από 31γρ/χλμ.

Η ταχεία φόρτιση DC είναι στάνταρ στο Evoque P300e, εξασφαλίζοντας γρήγορη φόρτιση εκτός σπιτιού σε μόλις 30 λεπτά και υποστηρίζοντας την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Χρησιμοποιώντας έναν οικιακό φορτιστή 7kW, η φόρτιση 0-100% μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο ώρες.11

Την γκάμα συμπληρώνουν οι προηγμένες εκδόσεις βενζίνης και diesel ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (MHEV). Η τεχνολογία βελτιώνει την αποδοτικότητα και την απόκριση χρησιμοποιώντας μία ενσωματωμένη μίζα-γεννήτρια (BiSG) που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα για την ανάκτηση ενέργειας, η οποία κατά κανόνα χάνεται κατά την πέδηση και την επιβράδυνση. Αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt κάτω από το χώρο φόρτωσης και επαναχρησιμοποιείται κατά την επιτάχυνση, παρέχοντας μια βελτιωμένη λειτουργία του συστήματος start-stop που εξοικονομεί καύσιμο.

Προηγμένες τεχνολογίες πλαισίου

Το Adaptive Dynamics (όπου υπάρχει) εξασφαλίζει ότι η σκληρότητα της ανάρτησης είναι κατάλληλη για τις οδηγικές συνθήκες, βελτιώνοντας την ποιότητα κύλισης και το χειρισμό του αυτοκινήτου. Υπάρχει ακόμη και ειδική ρύθμιση για οδήγηση εκτός δρόμου, ενώ η μεταβολή των παραμέτρων οδήγησης μέσω του συστήματος Configurable Dynamics προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και ευελιξία στο δρόμο.

Από την άλλη, το «έξυπνο» σύστημα τετρακίνησης (AWD) με ροπή on-demand, παρέχει τη βέλτιστη κατανομή ροπής ανάλογα με τις συνθήκες, είτε κατά τη δυναμική οδήγηση στο δρόμο είτε κατά την εκκίνηση από στάση σε ολισθηρές επιφάνειες.

Το Terrain Response 2 είναι προσβάσιμο μέσω του PiviPro2 και επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του οχήματος ανάλογα με τις συνθήκες, με δυνατότητα επιλογής των λειτουργιών Eco, Comfort, Grass-Gravel-Snow, Mud-Ruts, Sand, Dynamic και Automatic. Μέσω αυτών, μπορούν να παραμετροποιούνται τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, του συστήματος τετρακίνησης, της ανάρτησης και των συστημάτων ελέγχου ευστάθειας για βέλτιστη πρόσφυση και έλεγχο.

Related Articles

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για την ανακαίνιση 14 συρμών της γραμμής 1 του Μετρό – Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών

cars

Νέο Audi RS 3. Για οδήγηση

cars

Έρχεται το Hyundai Elantra N Line.

cars

Η AC Cobra ζει!

cars

Toyota Supra 3000GT Concept. Εξερευνεί τα όρια με μία “JDM” αισθητική.

cars

Audi SQ7 & SQ8: Διαθέσιμα και με V8 βενζινοκινητήρα 507 ίππων.

cars

Οι λόγοι που κάνουν το Nissan e-POWER ξεχωριστό

cars

Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

cars

Απομονωμένος και φρουρούμενος στο «Τζάνειο» ο δολοφόνος της Κυριακής – Γιατί δεν επέστρεψε στον Κορυδαλλό

Bury