CARSNEWS
AUTONEWS

Η AC Cobra ζει!

Λίγο πριν περάσουμε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, η θρυλική AC Cars ανακοινώνει την αναβίωση της εμβληματικής Cobra. Για την ακρίβεια, την αναβίωση και την “επανεφεύρεση” της εμβληματικής Cobra ως ένα πραγματικό grand tourer που συνδυάζει “ταχύτητα, ευελιξία και ισορροπία με πρακτικότητα” όπως δηλώνει η AC Cars, χαρακτηρίζοντας την επερχόμενη Cobra GT ως την πιο προηγμένη εκδοχή του roadster που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Η AC Cobra GT Roadster θα βασίζεται σε ένα αλουμινένιο σωληνωτό πλαίσιο που έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί ειδικά γι’ αυτήν από την εταιρία και τις Icona Design Group και Cecomp Spa στην Ιταλία και θα διατηρήσει τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό του αυθεντικού εμπλουτίζοντας τις λιτές αλλά άκρως αισθησιακές γραμμές με μερικές μοντέρνες λεπτομέρειες. Το αλουμινένιο πλαίσιο παρέχει εξαιρετική στρεπτική ακαμψία εξασφαλίζοντας τα σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά της Cobra όσο και την ασφάλεια των επιβατών ενώ το αμιγώς ανθρακονημάτινο αμάξωμα θα διατηρήσει το βάρος σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα. Σύμφωνα με την AC Cars, η σύγχρονη Cobra GT Roadster δεν θα ζυγίζει περισσότερα από 1.500 κιλά ενώ θα εξοπλίζεται και με έναν 5-λιτρο V8 κινητήρα προέλευσης Ford, ο οποίος στην supercharged εκδοχή του θα παράγει 663 ίππους και 790 Nm ροπής και θα συνδυάζεται είτε με ένα… old-school 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα 10-τάχυτο αυτόματο. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να φανταστεί κανείς ότι οι επιδόσεις θα είναι καταιγιστικές, με την εταιρία να υπολογίζει πως το σπριντ στα 100 km/h από στάση θα ολοκληρώνεται σε 3.8 δευτερόλεπτα περίπου ενώ η τελική ταχύτητα θα είναι 278 km/h – για όποιον αρκετά τολμηρό έχει διάθεση να εξερευνήσει τα όρια με ένα αυτοκίνητο αυτού του είδους.

Σε αντίθεση με το παρελθόν όμως, η Cobra του 2023 δεν θα είναι ένα σκληροπυρηνικό όπλο που αναζητά κάθε πιθανή ευκαιρία να σκοτώσει, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, τον οδηγό του. Η ισχύς υπάρχει και είναι υπερ-αρκετή αλλά υπάρχουν ραφινάρισμα και άνεση που επιτρέπουν τα μεγάλα ταξίδια. Υπάρχουν επιλογές εξατομίκευσης που επιτρέπουν στους πελάτες να προσαρμόσουν την Cobra GT Roadster στο γούστο τους. Υπάρχει τεχνολογία και… πολυτέλειες όπως το air-condition, τα ηλεκτρικά παράθυρα και το προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ενώ προσφέρεται ακόμα και η επιλογή ενός αφαιρούμενου hardtop. Θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή όμως αφού η επίσημη πρεμιέρα της νέας AC Cobra είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2023 και η τιμή της δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Renault Austral – O μεγάλος νικητής στο «AUTOBEST 2023»

cars

Subaru Forester e-BOXER. Σημαντική βράβευση από τον Euro NCAP

cars

Νέα Mercedes GLC – Με τεχνολογία που κάνει τη διαφορά

cars

Lady Jacket: Το πιο κομψό πανωφόρι της άνοιξης αξίζει μια θέση στην γκαρνταρόμπα σας

Bury

Η Toyota αυξάνει το μερίδιο της στην Subaru.

cars

Νέο Kia Carnival. Ανανεώνει την πίστη στα minivans.

cars

«Κονταίνει» τις νέες οικοδομές το υπουργείο Περιβάλλοντος

cars

Πέραμα: Άνδρας καταδίωξε τη σύζυγό του μετά από καυγά

cars

Η McLaren τιμά την ιστορία της με την Elva M1A by MSO.

cars