CARSNEWS
F1 & RACES

Το πρόγραμμα του GP Σαουδικής Αραβίας αυτό το τριήμερο

Η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται δίχως διακοπή με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να οδεύει προς την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Έπειτα από μία συναρπαστική πρεμιέρα, η Formula 1 ετοιμάζεται για το δεύτερο αγώνα της στο 2024. Επόμενος σταθμός είναι το σιρκουί πόλης της Τζέντα που θα φιλοξενήσει το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας το τριήμερο 7-9 Μαρτίου. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο αγώνας θα διεξαχθεί ημέρα Σάββατο στο δεύτερο ραντεβού του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ στη Μέση Ανατολή.

Το σιρκουί της Τζέντα το γνωρίσαμε πρώτη φορά το 2021, με τη διαδρομή να είναι περικυκλωμένη από μπαριέρες, όμως τα μονοθέσια αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες. Έχει μήκος 6.174 μέτρα και αποτελείται από 27 στροφές. Το Σάββατο στον αγώνα οι οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 50 γύρους. Από το 2028 το Grand Prix αναμένεται να αλλάξει τοποθεσία, καθώς θα δημιουργηθεί η υπερσύγχρονη νέα Ντιρίγια λίγο έξω από την πρωτεύουσα Ριάντ

Οδηγός F1

Στα τρία Grand Prix που έχουν πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία, έχουν κερδίσει τρεις διαφορετικοί νικητές. Το 2021 κέρδισε ο Λιούις Χάμιλτον, το 2022 ο Μαξ Φερστάπεν και το 2023 ο Σέρχιο Περεζ. Το ρεκόρ πίστας κατέχει ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με το 1:30,734.

Turn the lights 🔛 ✨ #SaudiArabianGP #F1 pic.twitter.com/wYL306w00e

— Formula 1 (@F1) March 6, 2024

Ο Φερστάπεν κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς και θέλει στην Τζέντα να γίνει ο δεύτερος οδηγός που έχει κατακτήσει δύο νίκες στην πίστα. Όμως το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς οι Ferrari, Mercedes και McLaren θέλουν να του χαλάσουν το πάρτι και να τον αποτρέψουν από το να διπλασιάσει τις νίκες του στο 2024.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C4 (μαλακή), C3 (μεσαία) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για αρκετά μαλακές γόμες ελαστικών, κάτι το οποίο μπορεί να μας δώσει στρατηγικές δύο pit-stop.

Pirelli F1

To GP Σαουδικής Αραβίας θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του πρώτου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης το LIVE στις κατατακτήριες δοκιμές και στο GP του Σαββάτου.

Πρόγραμμα Grand Prix Σαουδικής Αραβίας σε ώρες Ελλάδος

Πέμπτη 7 Μαρτίου

15:30-16:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

19:00-20:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Παρασκευή 8 Μαρτίου

15:30-16:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

19:00-20:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Σάββατο 9 Μαρτίου

19:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Related Articles

Formula 1: Κάτι πάει στραβά με την Alpine

cars

Formula 1: Ο Φερστάπεν επέστρεψε στις νίκες στην Σουζούκα

Bury

Νέο F1 Vlog για το… κανταΐφ Grand Prix Τουρκίας (video)

cars

Φωτογραφήθηκαν με τη νέα φανέλα οι παίκτες του Παναθηναϊκού

cars

Η Pirelli θα είναι αποκλειστικός προμηθευτής στην F1 ως το 2023

cars

Vettel: «Μου λείπει ο Schumacher»

cars

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή της F1 για μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς του 2024

cars

F1: Τέλος η Τουρκία, αλλαγές στο καλεντάρι!

cars

To Grand Prix Ρωσίας κερδήθηκε μέσω στρατηγικής

cars