CARSNEWS
AUTONEWS

Το BAC Mono αποχωρεί με στιλ πριν έρθει η νέα γενιά τον Μάρτιο.

Το Mono λανσαρίστηκε στην αγορά το 2012 ως το αντίπαλον δέος μοντέλων όπως το Ariel Atom και το Caterham 620R. Τοποθετείται σε ένα πολύ μικρό κομμάτι της αγοράς και απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι για την πίστα με πινακίδες κυκλοφορίας. Με αυτό το μοντέλο καθιερώθηκε η BAC στην αγορά αλλά όλα τα καλά φτάνουν στο τέλος και η ώρα της αντικατάστασης του πλησιάζει. Πριν συμβεί αυτό όμως, η αγγλική εταιρία λάνσαρε μία ειδική έκδοση με όνομα “One”.

Το BAC Mono One θα κατασκευαστεί σε 3, μόλις, αντίτυπα και κάθε ένα από αυτά θα είναι βαμμένο στα χαρακτηριστικά χρώματα της μάρκας: λευκό, μαύρο και κόκκινο. Κάθε ένα από αυτά, θα έχει επίσης μέρη του αμαξώματος σε εκτεθειμένο carbon και νέες ζάντες ελαφρού κράματος ενώ για την κίνηση τους, θα φροντίζει όπως πάντα ένας ατμοσφαιρικός Duratec 2,5 λίτρων που παράγει 310 ίππους και 308 Nm ροπής. Μπορεί να μην ακούγονται πολλά, αλλά το Mono ζυγίζει μόλις 580 κιλά και ο Duratec της Ford είναι ότι πρέπει γι’ αυτό, όπως αποδεικνύεται και από το 0-100 km/h που δεν υπερβαίνει τα 3,0 δευτερόλεπτα!

Το μόνο αρνητικό στο Mono One, είναι ότι κοστίζει 158.950 λίρες Αγγλίας ή €187.500 ευρώ περίπου, με την τρέχουσα ισοτιμία αλλά η τιμή δεν είναι παράλογη αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για ένα άκρως συλλεκτικό κομμάτι δεδομένης της εξαιρετικά περιορισμένης διαθεσιμότητας. Ένα αυτοκίνητο που θα έχεις εσύ και άλλοι 2 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ακριβό, τι να κάνουμε.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δυστυχώς, η Shelby Mustang GT500 δεν θα έρθει στην Ευρώπη!

cars

Ο μακελάρης του Σίδνεϊ βρέθηκε σε εστιατόριο λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο στο εμπορικό κέντρο

cars

Απίστευτο: Ισχυροί άνεμοι μετακίνησαν λίμνη της Καλιφόρνιας κατά τρία χιλιόμετρα

cars

Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Δείτε live εικόνα από το Τελ Αβίβ

Bury

Η Alpine Motorsports το 2024

cars

Εκλογές στην Κροατία: Πρωτιά χωρίς αυτοδυναμία για το κόμμα του Πλένκοβιτς δείχνουν τα exit polls

Bury

Επίδομα μητρότητας για μη μισθωτές: «Τρέχουν» οι αιτήσεις – Το ποσό που δικαιούνται

cars

ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για πρόγραμμα κατάρτισης στην ηλεκτροκίνηση

cars

Νέο Μini. Το επόμενο βήμα

cars