CARSNEWS
AUTONEWS

Το Bizzarrini Giotto Supercar φαίνεται έτοιμο και είναι ένα ιταλικό αριστούργημα

Η Bizzarini έδωσε επιτέλους στη δημοσιότητα φωτογραφίες και νέες πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο supercar Giotto.

Το νέο μοντέλο, που πήρε το όνομά του από τον αείμνηστο ιδρυτή της μάρκας Giotto Bizzarini , είναι ένα νέο «hyper GT», το οποίο σχεδιάστηκε από τον Giorgetto Giugiaro και τον γιο του Fabrizio, της εταιρείας GFG Style, στο Τορίνο της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει το Carbuzz.com, η εταιρεία ανέμενε την αεροδυναμική ανάλυση του οχήματος προτού αποκαλύψει πλήρως το νέο δημιούργημά της. Οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν πως ο σχεδιασμός ξεπερνά τις προσδοκίες και η εταιρεία είναι περήφανη που επιδεικνύει τη δημιουργία της με έναν κινητήρα V12.

Η σχέση του Bizzarrini και του Giugiaro χρονολογείται πριν από 60 χρόνια, όταν οι δυο τους συνεργάστηκαν για το 5300 GT ενώ ο δεύτερος εργαζόταν στην Bertone.

Σήμερα, το supercar Giotto ενώνει ξανά αυτές τις εμβληματικές ιταλικές μάρκες, με τους Giugiaros να αποτυπώνουν τα εμβληματικά στοιχεία της Bizzarini, σε ένα μοντέλο που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.

Το αμάξωμα και το πάνελ είναι από ανθρακονήματα, ενώ υπάρχουν και δύο τεράστιοι αεραγωγοί, «σήμα κατατεθέν» της Bizzarini για δεκαετίες.

Οι προβολείς του μοιάζουν με την Bugatti Centodieci και αποτελούν μέρος ενός συνόλου που πλαισιώνει υπέροχα το σήμα της Bizzarini. Το δε μπροστινό κάτω μέρος του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένο από τη F1, μαζί με τρεις προβολείς ομίχλης και στις δύο πλευρές.

Πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο με έναν πολύ επιθετικό σχεδιασμό. Δυστυχώς ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει εικόνες από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο αναμένεται να είναι εξίσου εντυπωσιακό. Η υπέροχη απόχρωση του κόκκινου συνδυάζεται εκπληκτικά με τους χρυσούς τροχούς εκτοξεύοντας την αισθητική.

Όμως αυτό το αυτοκίνητο, όπως αναφέρει το Carbuzz.com, είναι κάτι περισσότερο από πανέμορφο. Στον πυρήνα του βρίσκεται ένας ολοκαίνουργιο κινητήρας Bizzarini V12. Η εταιρεία λέει ότι ο κινητήρας συμμορφώνεται με όλους τους παγκόσμιους κανονισμούς εκπομπών ρύπων και με χωρητικότητα 6626cc αποτελεί φόρο τιμής στον Giotto, η ημερομηνία γέννησης του οποίου ήταν 6 Ιουνίου 1926.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμές στο δρόμο στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 με τον επικεφαλής Bizzarrini CTO, Chris Porritt. Δεν υπάρχει ακόμη πληροφόρηση για το πότε θα βγει στην αγορά ή πόσο θα κοστίσει, αλλά δεν θα εκπλαγούμε αν το δούμε το 2026 με ένα επταψήφιο ποσό το 2026. Στο μεταξύ, η Bizzarini θα συνεχίσει να παραδίδει τα υπέροχα αγωνιστικά της 5300 GT Corsa Revival σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Related Articles

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Bury

Σχεδόν έτοιμη η υβριδική Chevrolet Corvette E-Ray!

cars

Οpel. Με τεχνολογία φωτισμού IntelliLux LED® Matrix Light τα μοντέλα της

cars

Nissan Juke. Δυνατότητα για test drive το ΣαββατοΚύριακο

cars

Αυτό είναι το Volkswagen ID.6!

cars

Mercedes B Class 180d 7G DCT. Με πολυμορφίζων χαρακτήρα

cars

Ηλέκτρα – Spoiler: Ποιος είναι ο άγνωστος άντρας που καταφθάνει στην Αρσινόη;

Bury

Hyundai i20 N. Ιδανικό για οδηγική απόλαυση

cars

DS 4. Η γκάμα της DS διευρύνεται

cars