CARSNEWS
F1 & RACES

Wolff – Παραμένει ασυγκίνητος μπροστά από τα νέα ρεκόρ της Red Bull – “είναι για την Wikipedia”

O Toto Wolff κρίνει ανεκδοτικά τα νέα ρεκόρ συνεχόμενων νικών της Red Bull και του Max Verstappen φέτος στην F1.

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο που, εκτός από των μαχών στην πίστα, σημειώθηκαν και επικοινωνιακές μάχες μεταξύ Lewis Hamilton και Max Verstappen, ο Toto Wolff έκανε και αυτός παρέμβαση στα μέσα ενημέρωσης για να σχολιάσει τα νέα ρεκόρ που μόλις έθεσε η Red Bull. Νωρίτερα, ο Αυστριακός δήλωσε ότι τέτοιες δηλώσεις μεταξύ οδηγών είναι “μέρος του παιχνιδιού”. Έτσι μπήκε και αυτός σε αυτό.

H Red Bull κατέκτησε στην Monza την 15η συνεχόμενη νίκη, και την 10η για τον Max Verstappen, ένα απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία της F1. Αυτές οι στατιστικές όμως αφήνουν ασυγκίνητο τον διευθυντή της Mercedes, ακόμη και μπροστά σε νούμερα που δεν είχαν ξεπεραστεί όταν η ομάδα του Brackley ήταν στην κορυφή του αθλήματος στην αρχή της υβριδικής εποχής.

“Η κατάσταση ήταν διαφορετική γιατί είχαμε δύο οδηγούς που μαχόντουσαν εσωτερικά της ομάδας”, δηλώνει ο Wolff. “Δεν ξέρω αν τον ενδιαφέρουν τα ρεκόρ”, αναφέρει μιλώντας για τον Max Verstappen. “Δεν είναι κάτι σημαντικό για μένα, αυτά τα νούμερα, είναι για την Wikipedia, και ούτως ή άλλως κανένας δεν τα διαβάζει αυτά.”

“Για μένα, αυτά τα ρεκόρ δεν έχουν καμία σημασία για μένα”, πρόσθεσε αργότερα στα μέσα ενημέρωσης. “Δεν είχε τέτοια ρεκόρ στις καλές μέρες της Mercedes, και δεν ξέρω πόσους αγώνες κερδίσαμε. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε καταμέτρηση των συνεχόμενων αγώνων που κερδήθηκαν. Οπότε είναι δύσκολο να μου ζητάτε να σχολιάσω κάτι τέτοιο, δεν έπαιξε ποτέ σημαντικό ρόλο στην ζωή μου αυτό. Αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει ένας μεγάλος οδηγός σε ένα πολύ καλό μονοθέσιο που μάχεται σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο.”

Παρ’όλα αυτά, 8 Grand Prix πριν το τέλος της χρονιάς, η Red Bull είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχει αυτό που θα ήταν μία τέλεια σεζόν, νικώντας καθαρά και απλά όλους τους αγώνες. Μία εξωφρενική κυριαρχία που ο Toto Wolff δεν βλέπει να τελειώνει εάν η ομάδα του Milton Keynes δεν κάνει λάθος.

“Για να μην νικήσουν όλους του αγώνες, νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνουν λάθος μόνοι τους”, αναφέρει. “Και εν το μεταξύ, νομίζω ότι θα ήταν ένα καλό ρεκόρ, θα ήταν η απόλυτη τελειότητα. Δεν το καταφέραμε επειδή και οι δύο οδηγοί μας έβγαλαν ο ένας τον άλλον από τον αγώνα στην Βαρκελώνη [το 2016], και επειδή εγκαταλείψαμε λόγω μηχανικής βλάβης στην Μαλαισία.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.

Related Articles

New update from Red Bull in Formula 1 leads changes in the Japanese Grand Prix.

cars

Έχασε τον ύπνο του ο Ricciardo

cars

Ανατριχιαστικό video: Απίστευτο το πως σώθηκε από αυτό το ατύχημα…

cars

F1 GP Στυρίας: Από την pole στη νίκη ο Hamilton

cars

H Sauber Motorsport γιόρτασε τα 50 της χρόνια (video)

cars

Η FIA δέχτηκε Andretti/Cadillac και… άνοιξε ο ασκός του Αιόλου!

cars

Σάινθ και Ferrari έμειναν στην κορυφή, παραμένουν οι μπελάδες για τη Red Bull στο GP Σιγκαπούρης

cars

Η περιουσία των $16 δισ. του Ράτκλιφ για την αγορά της Γιουνάιτεντ μπορεί να μην είναι αρκετή

cars

Ο Σουμάχερ… πουλάει ακόμα

cars