CARSNEWS
AUTONEWS

Το Ford GT φρεσκάρεται για το 2020!

Συνήθως τα supercars δεν ακολουθούν τους ίδιους κανόνες με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Δεν συνηθίζεται λοιπόν να ανανεώνονται χρόνο με τον χρόνο με επιπλέον εκδόσεις, επιπλέον εξοπλισμό ή μικρές αναβαθμίσεις στην ιπποδύναμη. Η Ford όμως, παίζει το παιχνίδι με τον δικό της τρόπο και φρεσκάρει το GT με δύο ειδικές εκδόσεις και μία μικρή αύξηση στην ισχύ.

Πίσω από τους επιβάτες εξακολουθεί να βρίσκεται ο twin-turbo V6 των 3,5 λίτρων αλλά δεν παράγει πλέον “μόνο” 655 ίππους. Μέσω μικρών επεμβάσεων στα μηχανικών – βλ. νέα πιστόνια, νέα και ελαφρύτερη κατά 4 κιλά εξάτμιση της Akrapovic και νέα, μεγαλύτερα intercoolers, ο EcoBoost του Ford GT προσφέρει 670 ίππους ενώ η ροπή παρέμεινε ίδια ως απόλυτο νούμερο αλλά “απλώνεται” σε μεγαλύτερο εύρος στροφών. Παράλληλα, οι μηχανικοί της Ford προχώρησαν σε τροποποιήσεις στην ρύθμιση της ανάρτησης στο “Track” mode ενώ ο ανασχεδιασμός του πίσω μέρους οδήγησε σε βελτίωση της ροής του αέρα πάνω από το αυτοκίνητο κατά 50%!

Πιο σημαντικές απ’ όλα αυτά όμως, είναι οι δύο νέες ειδικές εκδόσεις που προσφέρει πλέον η Ford. Η πρώτη ονομάζεται “Liquid Carbon” και αποκαλύπτει το GT σε όλο το ανθρακονημάτινο μεγαλείο του καθώς το carbon αμάξωμα εκτίθεται για να το δούνε όλοι προστατευμένο μόνο με διάφανο βερνίκι. Η συγκεκριμένη έκδοση εξοπλίζεται με standard ανθρακονημάτινες ζάντες ενώ προαιρετικά, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μπουλόνια από τιτάνιο και ζώνες ασφαλείας 6 σημείων. Η δεύτερη έκδοση δε, ονομάζεται “Gulf Racing Heritage” και αποτίει φόρο τιμής στο αυθεντικό GT40 που κέρδισε το Le Mans το 1968 και το 1969. Φοράει τα ίδια μπλε και πορτοκαλί χρώματα και ένα αυτοκόλλητο με το νούμερο “6”.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nέο Ford Kuga.  Σύστημα τετρακίνησης με τεχνητή νοημόσυνη

cars

Ρεκόρ μακρύτερης συνεχόμενης πλαγιολίσθησης από την Porsche Taycan.

cars

Skoda Vision in Concept. Εξελιγμένο ειδικά για την Ινδία…

cars

Γη της Ελιάς: Σπαραγμός στην κηδεία του Φίλιππου – Τραγικές φιγούρες η Χάιδω και η Βασιλική

Bury

Νέο Isuzu D-Max. Τολμηρό και συνολικά αναβαθμισμένο.

cars

Νέο Ford F-150 Raptor. Αρχηγού παρόντος…

cars

Nissan Leaf Nismo RC. H ηλεκτροκίνηση σε άλλο επίπεδο

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 23/3/2024

cars

Dacia Duster 1.3 TCe 150 PS. Αποκάλυψη

cars