CARSNEWS
AUTONEWS

Φλωρίδης: Η Θράκη είναι ενσωματωμένη, όχι απλώς στον εθνικό κορμό, αλλά πρωταγωνιστεί

«Σήμερα, 104 χρόνια μετά, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι η Θράκη είναι ενσωματωμένη όχι απλώς στον εθνικό κορμό, αλλά πρωταγωνιστεί και είναι κομμάτι μιας χώρας που προοδεύει και που ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Κομοτηνή για τα Ελευθέρια της Θράκης, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον και παρακολούθησε την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

«Είναι μια λαμπρή γιορτή, τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό. Γιορτάσαμε αυτή τη μέρα, τιμώντας, ταυτόχρονα, τη μνήμη όλων εκείνων που συνετέλεσαν ώστε αυτή η απελευθέρωση να συμβεί.

Πρώτα από όλα τη μνήμη του μεγάλου εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου και των απλών ανθρώπων, επωνύμων και ανωνύμων, που επί πάρα πολλά χρόνια αγωνίστηκαν ώστε αυτός ο τόπος να είναι ελεύθερος», είπε ο υπουργός.

Τόνισε, μάλιστα, πως είναι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί πριν από πενήντα χρονια γιόρτασε αυτή την ημέρα ως πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και σήμερα βρίσκεται εδώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Related Articles

Τίτλοι τέλους για το Top Gear από το BBC

cars

Κίνηση τώρα: Σημειωτόν τα οχήματα στην Αττική Οδό – Καθυστερήσεις πάνω από 30 λεπτά

cars

Με τεχνολογία F1 ο διάδοχος της Porsche 918 Spyder;

cars

«Είναι ώρα να γίνει διαπραγμάτευση για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία» λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Μπάγερ

cars

Βομβιστική επίθεση σε στρατιωτικό όχημα στο Πακιστάν

Bury

Το Ford Bronco κάνει ντεμπούτο ως αγωνιστικό πρωτότυπο.

cars

Lifesavers. Στην υπηρεσία της ζωής

cars

Όλες οι πλευρές θέλουν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα, σύμφωνα με αιγυπτιακό ΜΜΕ

Bury

Η Mercedes έχασε την διαμάχη με την Nokia και οι επιπτώσεις ίσως είναι δραματικές!

cars