CARSNEWS
F1 & RACES

Φόρμουλα 1: Πρώτος ο Λεκλέρ στη Μόντσα!

Ιστορική νίκη στη Φόρμουλα 1 για την Ferrari και τον Σαρλ Λεκλέρ εντός έδρας στην Monza ο οποίος οδήγησε έξυπνα ενώ και η ομάδα επέδειξε (σπάνιο αυτό) εξαιρετική στρατηγική κόντρα στο φαβορί που ήταν η McLaren. Δεύτερος ο Όσκαρ Πιάστρι, τρίτος ο -αυτοκτονικός- Λάντο Νόρις.

Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε μια εκπληκτική νίκη στο ιταλικό Γκράν Πρι της Φόρμουλα 1, αφού χρησιμοποίησε μια τολμηρή στρατηγική ενός pit stop για να κρατηθεί στην πρώτη θέση, ενώ ο Μονεγάσκος ενθουσίασε τους Tifosi καθώς κατέκτησε την P1 μπροστά από τις McLaren. Αφού έκανε μια αξιοπρεπή εκκίνηση από την pole position, ο Λάντο Νόρις παρέμεινε αρχικά στην P1, προτού ο Όσκαρ Πιάστρι περάσει στο δεύτερο chicane αργότερα στον γύρο. Από εκεί και πέρα, ο Αυστραλός παρέμεινε μπροστά για μεγάλο μέρος του αγώνα.

Ωστόσο, με το μεγαλύτερο μέρος του αγωνιστικού χώρου να επιλέγει στρατηγική δύο pit stop, η Ferrari πήρε την ριψοκίνδυνη απόφαση να δοκιμάσει ένα pit stop για τους Λεκλέρ και Σάινθ, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να τρέχει στην πρώτη θέση του αγώνα στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Ο γενέθλιος Σάινθ δεν μπόρεσε να κρατηθεί λόγω της φθοράς των ελαστικών του, με τους Πιάστρι και Νόρις να τον προσπερνούν και να περνούν στη δεύτερη και τρίτη θέση. Αλλά ο Λεκλέρ άντεξε και πήρε μια συναισθηματική νίκη στην έδρα της Ferrari, περνώντας τη γραμμή 2,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Πιάστρι.

Your top 10 after an absolute CLASSIC in Monza 🇮🇹📈#F1 #ItalianGP pic.twitter.com/c9cLNrftJW

— Formula 1 (@F1) September 1, 2024

Ο Νόρις διεκδίκησε έναν επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο, καθώς κατέλαβε την τρίτη θέση, προσθέτοντας κάτι σε μια μέρα όπου ο Βρετανός ίσως ήλπιζε σε περισσότερα για να βοηθήσει την προσπάθειά του για το πρωτάθλημα. Ο Σάινθ αναγκάστηκε να αρκεστεί στην τέταρτη θέση, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον – οδηγώντας τον τελευταίο του αγώνα στη Monza πριν μεταπηδήσει στη Ferrari του χρόνου – ήταν πέμπτος για τη Mercedes. Ο Μαξ Φερστάπεν κατέλαβε την έκτη θέση, με τον Ολλανδό να κερδίζει μία θέση από την αρχική του θέση στο grid. Η Red Bull κατάφερε να μείνει μπροστά από τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes στην έβδομη θέση, ενώ ο Σέρχιο Πέρες πρόσθεσε τρεις βαθμούς στη Red Bull τερματίζοντας στην όγδοη θέση.

Ήταν μια θετική ημέρα για τη Williams, καθώς ο Αλεξάντερ Άλμπον κατέκτησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην P9, και ο Κέβιν Μάγκνουσεν ήταν 10ος με τη Haas σε μια περιπετειώδη ημέρα για την ομάδα, με τους δύο οδηγούς της να έχουν λάβει ποινές χρόνου για ξεχωριστά περιστατικά.

Ο Φερνάντο Αλόνσο μόλις που έχασε την πρώτη 10άδα στην P11 για την Aston Martin, και ο Φράνκο Κολαπίντο πέρασε τη γραμμή στο ντεμπούτο του στη F1 στην P12 για τη Williams. Στη θέση P13 βρέθηκε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, με τον οδηγό της RB να έχει λάβει δύο ποινές στα πρώτα στάδια του αγώνα. Ο Εστεμπάν Οκόν ήταν ο πρώτος Alpine στην 14η θέση, που τον έφερε μπροστά από τον team mate του Πιερ Γκασλί στην 15η θέση, και ο Βάλτερι Μπότας ακολούθησε για την Kick Sauber στην 16η θέση. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ τερμάτισε στην P17 για τη Haas, ενώ ο Γκουάνγιου Τζόου ήταν 18ος για την Kick Sauber και ο Λανς Στρολ ήταν ο τελευταίος διαγωνιζόμενος στην κατάταξη για την Aston Martin στην P19. Ο Γιούκι Τσουνόντα ήταν ο μοναδικός εγκαλούμενος από τον αγώνα της Φόρμουλα 1, αφού εγκατέλειψε την RB του μετά από σύγκρουση με τον Hulkenberg.

HE WINS IN MONZA!!! 🇮🇹

IT’S CHARLES LECLERC FOR FERRARI AT THEIR HOME RACE – AGAIN! 🏆👏

STUNNING, SIMPLY STUNNING!#F1 #ItalianGP pic.twitter.com/Iw74Erfuwp

— Formula 1 (@F1) September 1, 2024

Όλες οι ειδήσεις

ΟΙΕΛΕ: Σοβαρά ζητήματα ασφάλειας στα σχολικά λεωφορεία – Επικίνδυνα, μη πιστοποιημένοι οδηγοί, ελλιπής συντήρηση

Κεραυνοί και οδήγηση: Τι συμβαίνει όταν μας χτυπήσει κεραυνός στο αυτοκίνητο;

Φόρμουλα 1: Antonelli το 2ο «θύμα» της νέας Monza

Related Articles

O Lewis Hamilton σε ρόλο… «εκτελεστή»

cars

Alpine: Αναλαμβάνει ο Ματία Μπινότο

cars

Παντός καιρού ο Φερστάπεν, νέα πρωτιά στον Sprint Race του Βελγίου

cars

F1 GP Τουρκίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Verstappen

cars

Formula1 και γυναίκα: Το άθλημα …άβατο για τις κυρίες

cars

Formula 1: Η Ferrari αποκάλυψε το νέο μονοθέσιο (video)

cars

Fresh Lewis Hamilton concern as Mercedes admit being stumped by new car problem

cars

No new F1 points system for now: More research needed first

Bury

Δες έναν εικονικό γύρο της νέας πίστας στη Σαουδική Αραβία, με υψομετρ

Bury