CARSNEWS
F1 & RACES

Formula1 και γυναίκα: Το άθλημα …άβατο για τις κυρίες

tanea.gr > Auto Νέα > Αγορά > Formula1 και γυναίκα: Το άθλημα …άβατο για τις κυρίες

Η είσοδος της Andretti στην Formula1 μπορεί να είναι σε καλό δρόμο – πριν λίγες ημέρες η  FIA έδωσε το πράσινο φως στην Andretti Formula Racing LLC να προχωρήσει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας υποβολής αίτησης για την είσοδο στην F1 – όμως δεν συνέβη το ίδιο και με την άγνωστη Rodin, μια εταιρεία κατασκευής αγωνιστικών από την Νέα Ζηλανδία που προσπάθησε να μπει στον μαγικό κόσμο της  Formula 1 αλλά βρήκε ..τοίχο. Η FIA μετά τον εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποίησε απέρριψε το αίτημά της – ουσιαστικά υπήρξαν τέσσερις υποψηφιότητες και επιβίωσε μόνo αυτή της Andretti.

Το συναρπαστικό νέο, που τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία αν περνούσε στην Formula1 θα έβαζε σε ένα από τα δύο μονοθέσια της μια γυναίκα! Πίσω από το τιμόνι της Rodin βρίσκεται ο Ντέιβιντ Ντίκερ, ένας μεγιστάνας της Νέας Ζηλανδίας που ασχολείται με τον τομέα της τεχνολογίας. Η άτυχη υποψήφια ομάδα ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές έγιναν με την Τζέιμι Τσάντγκουικ,  που έκανε πρόβα με ένα μονοθέσιο της Formula 3 και συμμετέχει στο γυναικείο πρωτάθλημα μονοθεσίων. H ίδια έχει λάβει μέρος στην Ακαδημία οδηγών της  Williams, ενώ σε παλαιότερη δήλωση της ανέφερε ότι θέλει να κρατήσει ζωντανό το όνειρο συμμετοχής της στην Formula1.

Η τελευταία φορά που μπήκε σε μονοθέσιο της Formula1 γυναίκα ήταν τη δεκαετία του 70, όπου η Ιταλίδα, η Λέλα Λομπάρντι, συμμετείχε σε 12 αγώνες σε τρεις σεζόν! Η καλύτερη της θέση ήταν η έκτη στο γκραν πρι Ισπανίας το 1975. Από τότε έως και σήμερα, το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ παραμένει …Άβατο και παρά τις ισχνές προσπάθειες να εισέλθουν γυναίκες στη γραμμή της εκκίνησης, όλες έπεσαν στο κενό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Related Articles

Failed bid for New Zealand F1 team that ‘reserved’ Chadwick seat

cars

F1: Και χειμερινό διάλειμμα στα σκαριά;

cars

H Alfa Romeo επιβεβαίωσε τους Μπότας και Τσόου και για το 2024

cars

GP Γαλλίας: Οριακά μπροστά ο Verstappen στο FP2

cars

F1: Οι δοκιμές εξέλιξης μεταφέρονται στο Μπαχρέιν

cars

Νίκες το 2022 ή… αντίο!

cars

Ποιοι έγραψαν τα περισσότερα χιλιόμετρα στις δοκιμές εξέλιξης;

cars

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για όσα συγκλονιστικά έγιναν στο Μπαχρέιν

cars

Καθυστερεί η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τον Schumacher

cars