Ferrari SF-24

Με κάθε επισημότητα, η Scuderia Ferrari αποκάλυψε την SF-24, το μονοθέσιο με το οποίο ευελπιστεί να επιστρέψει στην κορυφή μετά από 16 χρόνια!

Πρώτα μας είχε ανοίξει την όρεξη με το παρθενικό «τραγούδι» του κινητήρα της, μετά σταδιακά μας έδειξε τα χρώματα στις αγωνιστικές στολές της, ήρθε η ώρα να αφήσει στην άκρη τα teasers και να μας δείξει το νέο της «όπλο».

Περισσότερα πατώντας play…

-

Η SF-24 λοιπόν θα είναι το μονοθέσιο με το οποίο οι Charles Leclerc και Carlos Sainz θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1. Στο περιτύλιγμα, έχουμε λιγότερο μαύρο χρώμα, περισσότερο λευκό αλλά και κίτρινο χρώμα, το οποίο δίνει μία νέα διάσταση.

Το μονοθέσιο που παρουσιάστηκε προφανώς αποτελεί ένα πρώιμο στάδιο της σχεδιαστικής εξέλιξης της SF-24, περισσότερα θα δούμε στις χειμερινές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν 21 με 23 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν. Πάντως υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το περυσινό μονοθέσιο: στο ρύγχος, την εμπρός αεροτομή, τις εισαγωγές των ψυγείων, τα sidepods κ.α.

Στόχος των Ιταλών είναι η δημιουργία ενός μονοθεσίου που θα είναι πιο «ευγενικό» προς τα ελαστικά και θα δώσει συνέχεια στα ενθαρρυντικά δείγματα της περυσινή SF-23 στην τελική ευθεία της σεζόν.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της γενικότερης αντεπίθεσης των Ιταλών. Φημολογείται πως τα νέα πρόσωπα στο Maranello αποτελούν το 20% του δυναμικού της ομάδας και φυσικά μη ξεχνάμε τη μεγάλη μεταγραφή ενόψει 2025, που ακούει στο όνομα Lewis Hamilton.

-