CARSNEWS
F1 & RACES

Χάμιλτον: «Έχει κολλήσει η βελόνα»

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής προσπαθεί να ωθήσει την ομάδα του σε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι ώστε να βελτιωθεί αγωνιστικά και μάλιστα σύντομα.

Έπειτα από την κατάκτηση της pole position το Σάββατο στο Χανγκαρόρινγκ, ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στην πραγματικότητα στον αγώνα Ουγγαρίας. Ο Βρετανός δεν είχε καθόλου καλή αίσθηση από τη Mercedes W14 και περιορίστηκε στην 4η θέση στα τελικά αποτελέσματα.

Μετά τον αγώνα της Βουδαπέστης, ο Χάμιλτον μίλησε στο Sky Sports για την εξέλιξη στο εργοστάσιο του Μπράκλεϊ και έκανε σημαντικές αποκαλύψεις: «To μονοθέσιο γενικά δεν έχει γίνει ταχύτερο. Στην Ουγγαρία μπορέσαμε να βρούμε λίγη επιπλέον απόδοση. Σε γενικές γραμμές έχουμε μεγαλύτερη πίσω αεροτομή σε σχέση με άλλες ομάδες, όπως η Red Bull για παράδειγμα. Έχουν όμως περισσότερη κάθετη δύναμη στο πάτωμά τους. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Είναι λες και μου έχει κολλήσει η βελόνα, πρέπει να συνεχίσω να λέω στην ομάδα να ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση. Θα ήθελα να το δω αυτό είτε τη φετινή σεζόν, είτε έστω στο μονοθέσιο της επόμενης».

Λιούις Χάμιλτον

Η γερμανική ομάδα εστίασε από την αρχή της σεζόν σε ένα διαφορετικό μονοπάτι στην εξέλιξη του μονοθεσίου της. Ο επικεφαλής της, Τότο Βολφ, έχει τονίσει πως σκοπεύουν να αντλήσουν έμπνευση από τη Red Bull Racing, την ομάδα που έχει κατακτήσει τις περισσότερες νίκες στη νέα εποχή της Formula 1.

Ολοένα και περισσότερες ομάδες κινούνται πλέον προς την κατεύθυνση των «ταύρων». Η μοναδική άλλη ομάδα που επέλεξε παρόμοια φιλοσοφία από το ξεκίνημα του 2022 είναι η McLaren. Παρά τις δυσκολίες της, το πακέτο αναβαθμίσεων που παρουσίασε στην Αυστρία, έχει μεταμορφώσει την MCL60 στο δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο του grid.

Φωτογραφίες: Mercedes

Related Articles

Our writers on where Verstappen ranks amongst the greats

cars

Netflix reveals first trailer for new “Senna” miniseries

Bury

Το F1 Vlog του GP Βελγίου

cars

Ποιο είναι το νέο… εταιρικό αυτοκίνητο του Leclerc;

cars

F1 Vlog – GP Κατάρ 2023: Οι οδηγοί που γύρισαν από τη ζέστη (vid)

cars

LIVE οι κατατακτήριες δοκιμές στο Grand Prix του Κατάρ

cars

Η Pirelli θα συνεχίσει να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της F1 μέχρι το 2027

cars

Get a sneak peek inside F1 Arcade’s new Boston location

Bury

Formula 1: Τρομακτικό ατύχημα πιλότου που καρφώθηκε στις προστατευτικές μπαριέρες

cars