CARSNEWS
AUTONEWS

Χειμερινό Ράλι ΦΙΛΠΑ 2023

Επιστροφή στη γραφική Βυτίνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου, για το Χειμερινό Ράλι ΦΙΛΠΑ 2023, το τελευταίο regularity rally της χρονιάς, στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή 70+ πληρώματα σε δυο κατηγορίες (Classic Regularity και Touring).

Στην κατηγορία Touring, που φέτος συμμετέχουν περισσότερα πληρώματα από πέρσι, έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο περιηγητικό μέρος που συνδυάζει πλοήγηση και μερικές ειδικές ακρίβειας με σχετικά χαμηλές ΜΩΤ ώστε οι συμμετέχοντες να απολαύσουν τη φύση και την οδήγηση. Στην κατηγορία Regularity, πρωταρχικό ρόλο έχουν οι αρκετές ειδικές διαδρομές με πολλές χρονομετρήσεις.

Οι ειδικές δοκιμασίες ποικίλουν, ώστε κάποιες να είναι τεχνικές και απαιτητικές και άλλες πιο γρήγορες, με τη νυχτερινή ειδική των 30 χιλιομέτρων να αποτελεί από μόνη της πρόκληση για τους sportsmen της Regularity.

Τα πληρώματα και των δύο κατηγοριών θα εκκινήσουν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου από την προβλήτα “Π” της παραλίας του Ναυπλίου με θέα το Μπούρτζι και το Παλαμήδι. Αφού διανύσουν διαδρομές στα όρια της Αργολίδας και της Αρκαδίας, θα περάσουν από το Άστρος Κυνουρίας και θα κατευθυνθούν προς το μαγευτικό δάσος με καστανιές, της Καστάνιτσας.

Προορισμός τους για ανασυγκρότηση, οι Καρυές, το χωριό των ομορφότερων Ελληνίδων που η παρουσία τους ως κόρες αγάλματα κόσμησαν το Ερέχθειο της Ακρόπολης των Αθηνών. Στην πλατεία του χωριού υπάρχει επιλογή για γεύμα ή καφέ σε ένα από τα μαγαζιά, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφθούν το μνημείο των Καρυάτιδων, πιστό αντίγραφο του Ερεχθείου της Ακρόπολης στο λόφο του χωριού.

Μετά την ανασυγκρότηση, τα πληρώματα της κατηγορίας Touring θα κατευθυνθούν ελεύθερα προς στην Βυτίνα για την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας. Για την κατηγορία Classic Regularity το διαγωνιστικό μέρος συνεχίζεται με κατεύθυνση προς Μεγαλόπολη μέσω Βλαχοκερασιάς. Από εκεί καταλήγουν στη γραφική Αλωνίσταινα για μικρή ανασυγκρότηση και προετοιμασία για τη βραδινή ειδική διαδρομή που θα έχει ξεχωριστή αθλοθέτηση. Τελικός προορισμός για την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας. η Βυτίνα.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, την τιμητική τους θα έχουν πανέμορφες πράσινες διαδρομές. Τα πληρώματα και των δύο κατηγοριών θα εκκινήσουν στις 10.30 από την Βυτίνα και αφού περάσουν από Βλαχέρνα και Λεβίδι, θα ανέβουν στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Από εκεί θα κατηφορίσουν για Αλωνίσταινα ώστε να φτάσουν στο όμορφο Λιμποβίσι για ανασυγκρότηση. Αμέσως μετά η κατηγορία Touring θα επιστρέψει ελεύθερα στον τερματισμό στη Βυτίνα, ενώ η κατηγορία Classic Regularity θα κάνει την τελευταία ειδική με κατεύθυνση τον τερματισμό της Βυτίνας από διαφορετική διαδρομή.

Μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει μεσημεριανό γεύμα απονομής στην παραδοσιακή ταβέρνα «Το Αρχοντικό της Αθηνάς».

Related Articles

Alfa Romeo Giulia. Νέες εκδόσεις και νέες χαμηλότερες τιμές

cars

Fiat Panda! Έγινε 40 ετών

cars

Jeep Wrangler 4xe. Για να πηγαίνετε παντού εξηλεκτρισμένα

cars

Europa Conference League: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

cars

Μαρία Ιωαννίδου: «Ντροπή τους που γράφουν για την ηλικία μου, θα μπορούσα να κάνω μήνυση»

cars

Η Honda αποσύρεται από την Formula 1!

cars

Nissan. Με 14 νέα μοντέλα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

cars

Η γυμνή Μπιγιονσέ στο εξώφυλλο του νέου της άλμπουμ δίνει απάντηση στις αντιδράσεις

cars

Nissan GT-R – Aποκαλύφθηκε πλήρως

cars