CARSNEWS
F1 & RACES

2024 Formula 1 Grand Prix Ιταλίας: Ο Vettel διοργάνωσε εκδήλωση για τον Ayrton Senna

Το σύνολο των οδηγών της F1, F2 και F3 συμμετείχαν σε έναν άτυπο running στην διαδρομή της πίστας στην Ίμολα. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Sebastian Vettel για να αποτίσει (αυτός και οι υπόλοιποι οδηγοί) φόρο τιμής στον Ratzenberger και τον Senna. Θυμίζουμε πως και οι δύο οδηγοί έχασαν την ζωή τους στις κατατακτήριες δοκιμές και το Grand Prix στην Ίμολα το 1994.


Οι οδηγοί της F1, της F2 και της F3 παρατάχθηκαν και φωτογραφήθηκαν δίπλα στα κράνη των Senna και Ratzenberger στο χώρο της εκκίνησης του αγώνα και στη συνέχεια σταμάτησαν στην στροφή «Tamburello», όπου έγινε το δυστύχημα του Senna την 1η Μαΐου του 1994. Στη συνέχεια με τους οδηγούς να περνούν στο δημόσιο πάρκο στο εσωτερικό της πίστας, όπου βρίσκεται ένα μνημείο για τον Βραζιλιάνο οδηγό. Λίγο αργότερα μία δυνατή καταιγίδα ξέσπασε στην πίστα, δυσκολεύοντας όσους έκαναν τον πλήρη γύρο. Κάποιοι εμφανίστηκαν με ποδήλατο ενώ ο Lewis Hamilton με… πατίνι. O ίδιος είπε πως το έκανε αυτό λόγο… ηλικίας.

Μόλις σταμάτησε η βροχή, ο Vettel,  οδήγησε μία από τις McLaren MP4/8, με την οποία αγωνίστηκε ο Senna κατά τη διάρκεια της σεζόν του 1993. Το αυτοκίνητο ανήκει στον Vettel και περιστασιακά το οδηγεί σε δημόσιες εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας εναλλακτικά καύσιμα με πολύ περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Related Articles

Ποιες ομάδες «μπλόκαραν» την ιδέα για αντεστραμμένα grid;

cars

Το σκεπτικό της απόφασης για την ποινή του Hamilton

cars

F1 GP Μεξικού: Κυριαρχία Mercedes στο FP3 (+video)

cars

F1 GP Άιφελ: Νίκησε και ισοφάρισε τοv Schumacher o Hamilton

cars

Η Formula 1 θα έχει και φέτος… ροζ!

cars

F1 GP Αυστρίας: Νικητής ο Bottas σε έναν επεισοδιακό αγώνα!

cars

GP Μεξικού: Διαφορές… χιλιοστών στο FP1

cars

Γιατί ο Φερστάπεν φοβάται ότι τα μονοθέσια του 2026 ‘θα είναι απαίσια’

cars

Ο Brawn περιγράφει τον εφιάλτη πριν την αναβολή του GP Αυστραλίας

cars