CARSNEWS
AUTONEWS

3,5 δισ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο επιβαρύνουν τα νοσήματα του στόματος

Παρά το γεγονός ότι τα νοσήματα του στόματος μπορούν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό, ο αριθμός των ανθρώπων που επηρεάζεται από αυτά παραμένει απαράδεκτα υψηλός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα νοσήματα του στόματος επιβαρύνουν πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, όπως επισημαίνει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) σε ανακοίνωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στις 20 Μαρτίου.

Το φετινό μήνυμα για την ημέρα αυτή είναι «ένα χαρούμενο στόμα είναι … ένα χαρούμενο σώμα» ενώ ο Σύλλογος διοργανώνει μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της στοματικής υγείας, τη σύνδεσή της με τη γενική υγεία και τη τα οφέλη της διατήρησής της σε όλη τη διάρκεια της ζωής.

«Ενθαρρύνουμε όλους να υιοθετήσουν καλή στοματική υγιεινή στην καθημερινότητά τους, να επισκέπτονται τακτικά τον οδοντίατρο, να καθιερώσουν μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, να περιορίσουν την κατανάλωση ζάχαρης, να απέχουν από τη χρήση καπνού και να περιορίσουν την κατανάλωση αλκοόλ. Ένα υγιές στόμα αποτελεί ζωτικό και αναπόσπαστο κομμάτι της γενικής υγείας και της ευεξίας του ανθρώπου και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε στιγμή της καθημερινής µας ζωής: όταν απολαμβάνουμε ένα γεύμα, όταν κουβεντιάζουνε µε το γείτονά µας, όταν γελάμε µε την οικογένεια, την παρέα και τους φίλους µας, όταν τραγουδάμε, όταν φιλάμε τους αγαπημένους µας, όταν νιώθουμε στα καλύτερά µας. Για αυτούς και για άλλους τόσους λόγους, η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας σε όλες τις ηλικίες είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αντιθέτως, η κακή στοματική υγεία επηρεάζει τις καθημερινές µας δραστηριότητες, τις οποίες δεν θα πρέπει να τις θεωρούμε δεδομένες» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΔΣ του ΟΣΘ.

Related Articles

Ιωαννίδης Α.Ε. Πολύ σημαντική προσφορά

cars

Volvo. Επενδύει συνεχώς στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

cars

Παγιδευμένοι – Spoiler: Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός πολύ αγαπημένου προσώπου, θα δώσει άλλη τροπή στα γεγονότα

cars

Η BMW επιβεβαιώνει την M3 Touring για το 2022!

cars

Chevrolet Bolt και Bolt EUV. Προσγειωμένα αλλά σημαντικά!

cars

Νέα Cadillac Escalade. Υπερβολή made in America!

cars

Το νέο “Urban Coupe” της Volkswagen έρχεται από την Βραζιλία το 2021!

cars

H Ford μπαίνει στην “πισίνα” εκπομπών CO2 της Volvo.

cars

Η BMW επιβεβαιώνει την M3 Touring για το 2022!

cars