CARSNEWS
F1 & RACES

Σκανδάλo και σαμποτάζ στην Formula 1

Σύμφωνα με τον άνθρωπο ο οποίος είχε κάνει την πρώτη καταγγελία εναντίον του Σουλαγιέμ -και ο οποίος παραμένει ανώνυμος- ο πρόεδρος της FIA είχε προσπαθήσει να σαμποτάρει και την διεξαγωγή του περσινού Grand Prix στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του καταγγέλλοντος ο Σουλαγιέμ άσκησε πίεση σε αξιωματούχους της FIA, ώστε η πίστα στο Βέγκας να μην πάρει την έγκριση ασφάλειας της ομοσπονδίας. Ο πρώτος ισχυρισμός εναντίον του Σουλαγιέμ αφορούσε σε υποτιθέμενη ανάμιξή του στην κατακύρωση των τελικών αποτελεσμάτων του περσινού GP στην Σαουδική Αραβία.

Η FIA εν μέσω όλων όσων έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες, εξέδωσε χθες σχετική ανακοίνωση. «Η FIA επιβεβαιώνει ότι ο υπεύθυνος του τμήματος δεοντολογίας έχει λάβει μία αναφορά με ισχυρισμούς που αφορούν σε συγκεκριμένα μέλη της διοίκησής της» γράφει η ανακοίνωση.

«Το τμήμα δεοντολογίας αξιολογεί τους εν λόγω ισχυρισμού, φροντίζοντας παράλληλα για την αυστηρή τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας» καταλήγει η ανακοίνωση. Εκπρόσωπος της FIA εξέφρασε την απογοήτευσή του για την δημοσιοποίηση της υπόθεσης χωρίς της έγκριση της FIA τονίζοντας ότι πολλά από αυτά που αναφέρονται είναι ανακριβή.

Related Articles

Ποιος είναι ο… Messi της Formula 1;

cars

Did F1’s new sprint format work?

cars

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ξανά Verstappen FP2

cars

F1: Το προσωρινό καλεντάρι του 2023

cars

Με αναβαθμισμένη υβριδική μηχανή η Honda

cars

Why Andretti’s expanding F1 team despite clear rejection

cars

Lando Norris: Θα κουρευτεί γουλί λόγω… κορωνοϊού!

cars

Mick Schumacher: Χωρίς Γερμανό οδηγό η F1 έπειτα από 31 χρόνια;

cars

O Γουίλ Σμιθ πανηγύρισε τη μεταγραφή του Χάμιλτον στη Ferrari με ένα χιουμοριστικό video – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars