Oscar Piastri

Όπως αναμενόταν, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Oscar Piastri, στερώντας του μία θέση στην πρώτη σειρά του grid του Grand Prix Εμίλια Ρομάνια.

Ο οδηγός της McLaren ήταν δεύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές και έχασε την pole από τον Max Verstappen για μόλις 74 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

-

Ωστόσο, ένα συμβάν στο πρώτο μέρος των κατατακτήριων (Q1), όπου βρέθηκε στο διάβα του Kevin Magnussen καταστρέφοντας τον γρήγορο γύρο του οδηγού της Haas, οδήγησε στην ποινή 3 θέσεων στο grid την οποία επέβαλλαν οι αγωνοδίκες: Tim Mayer, Matthew Selley, Tonio Liuzzi και Matteo Perini.

Έτσι στη δεύτερη θέση ανεβαίνει ο έτερος οδηγός της McLaren, Lando Norris, ενώ η δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα ανήκει στους οδηγούς της Scuderia Ferrari.

Το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια θα μεταδοθεί LIVE από το ΑΝΤ1+. Στις 15.00 θα ξεκινήσει το Formula 1 Show με πληθώρα αποκλειστικών θεμάτων και όσα κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤ1+ στο πλαίσιο της αποστολής στην Ίμολα με τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Στις 16.00 σβήνουν τα κόκκινα φώτα ενώ η μάχη στην Ιταλία θα μεταδοθεί και από τον ΑΝΤ1, ετεροχρονισμένα, με «εκκίνηση» στη μετάδοση στις 16.30.