CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Ποιος θέλει να «φάει» τον Χόρνερ;

Χθες το απόγευμα πολλοί σημαντικοί άνθρωποι του paddock δέχθηκαν ένα e-mail από άγνωστη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το μήνυμα έγραφε: «Έπειτα από την πρόσφατη έρευνα της Red Bull θα σας ενδιέφερε να δείτε το υλικό που επικολλάται».

Το συγκεκριμένο e-mail εστάλη στον Στέφανο Ντομενικάλι, σε επικεφαλής ομάδων και σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους της F1. Κανείς τους δεν έχει δημοσιοποιήσει τα αρχεία που περιέχονται στον επίμαχο φάκελο Google Drive. Αρκετοί κάνουν λόγο για πλαστές φωτογραφίες ή video τα οποία έχουν δημιουργηθεί με την χρήση AI (τεχνητής νοημοσύνης).

Άλλοι πιστεύουν ότι μέσα στον φάκελο υπάρχουν πειστήρια της ενοχής του Χόρνερ. Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν απειλές μηνύσεων από δικηγόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση που δημοσιοποιήσουν το οτιδήποτε.

Τα σενάρια

Είναι προφανές ότι αναλόγως του εάν τα στοιχεία είναι αυθεντικά ή πλαστά, δύο πράγματα μπορούν να ισχύουν. Σε περίπτωση που ο φάκελος Google drive περιέχει αυθεντικό υλικό, το επίμαχο e-mail δεν μπορεί παρά να έχει σταλεί από κάποιον στην Red Bull. Σε μια τέτοια περίπτωση μιλάμε για έναν πόλεμο ο οποίος ασκείται εσωτερικά στον Χόρνερ.

Από ποιον, όμως; Υπάρχει κάποιο τόσο φιλόδοξο στέλεχος εντός του οργανισμού που να έχει ενορχηστρώσει όλα τα παραπάνω, ώστε να γίνει… βεζίρης στη θέση του βεζίρη; Ίσως τότε και η αρχική καταγγελία εναντίον του Χόρνερ να ήταν μεθοδευμένη στα πλαίσια αυτού του υποτιθέμενου εμφύλιου πολέμου στο Μίλτον Κινς.

Εάν, όμως, πρόκειται για AI generated υλικό, τότε αυτό θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί από οποιονδήποτε. Θεωρούμε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν πιο πιθανό να είχε πρωταγωνιστή κάποιον -ή κάποιους- εκτός Red Bull.

Εξάλλου μόλις ανακοινώθηκε η απαλλαγή του Χόρνερ από την Red Bull, οι Ζακ Μπράουν και Τότο Βολφ έσπευσαν να δηλώσουν ότι «επιθυμούσαν μεγαλύτερη διαφάνεια» στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μία ξεκάθαρη προσπάθεια υπονόμευσης του Χόρνερ αλλά και της Red Bull γενικότερα.

Ο επικεφαλής της Red Bull με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν θα σχολιάσει άλλο ένα θέμα το οποίο θεωρεί λήξαν και για το οποίο δήλωνε αθώος εξ αρχής. Θα είναι, όμως, αυτό το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ του Χόρνερ;

Related Articles

Verstappen: Πως να μην είναι φαβορί η Mercedes;

cars

Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;

cars

Ο Alonso, o Messi και η… Γρανάδα

cars

Με πόσα μονοθέσια μπορεί να γίνει Grand Prix της F1;

cars

Ανακοίνωσε και η Alpine F1 ημερομηνία παρουσίασης (video)

cars

Το δυσοίωνο μέλλον του Leclerc στη Ferrari

cars

Grilled Cauliflower Steaks Recipe

cars

Έκθεση για τον Schumacher στο Μουσείο της Ferrari!

cars

Passing out and vomiting – F1 drivers’ Qatar GP nightmare

cars