CARSNEWS
AUTONEWS

Ο Καναδάς έβαλε τους Φρουρούς της Επανάστασης στη λίστα με τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις

Στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριέλαβε από χθες η κυβέρνηση του Καναδά τον ιρανικό στρατό με την ονομασία Φρουροί της Επανάστασης.

«Η κυβέρνησή μας αποφάσισε να συμπεριλάβει το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στη λίστα των τρομοκρατικών οντοτήτων, βάσει του ποινικού κώδικα», ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ντόμινικ Λεμπλάν.

Η Οτάβα θεωρεί πως η Τεχεράνη έχει επιδείξει «περιφρόνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα» και «επιθυμία να αποσταθεροποιήσει τη διεθνή τάξη».

Κατόπιν της συγκεκριμένης απόφασης, ο Καναδάς μπορεί πλέον να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία και να ασκήσει δίωξη σε βάρος μελών του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, το οποίο βρίσκεται επίσης στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ από το 2019.

Η λίστα του Καναδά με τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος, την Μπόκο Χαράμ, τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τους Ταλιμπάν. Η Δύναμη Κοντς, βραχίονας των Φρουρών της Επανάστασης, ήταν ήδη στη συγκεκριμένη λίστα.

Ο Καναδάς είναι μεταξύ των χωρών που έχουν προσφύγει κατά του Ιράν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητώντας να λογοδοτήσει η Τεχεράνη για την κατάρριψη ουκρανικού Boeing το 2020 και να καταβάλει αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων.

Επιπροσθέτως, μετά το κύμα διαδηλώσεων που πυροδότησε στο Ιράν ο θάνατος της Μαχσά Αμινί το 2022, η Οτάβα απαγόρευσε την είσοδο στον Καναδά σε περίπου 10.000 ιρανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών μελών του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Eurojackpot 12/4/24: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 86 εκατομμύρια ευρώ

Bury

Στο στόχαστρο των Χούθι αμερικανικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ερυθρά Θάλασσα

cars

Η AMG αποκαλύπτει δύο πανίσχυρα plug-in υβριδικά!

cars

Η Toyota εξακολουθεί να πιστεύει στο Aygo.

cars

Πανελλήνιες 2024: Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική δίνουν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

cars

Ford Maverick. Μικρότερο από το Ranger αλλά πολύ ικανό!

cars

Νέο Nissan Juke. Ρηξικέλευθο και πάλι

cars

Έως τις 15 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

cars

Η Jaguar-Land Rover δίνει το φιλί της ζωής στον supercharged V8 της Ford.

cars