CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota εξακολουθεί να πιστεύει στο Aygo.

Την ώρα που η πλειοψηφία των κατασκευαστών αποφασίζουν να αποχωρίσουν από την μικρότερη κατηγορία, η Toyota επιβεβαιώνει την πίστη της στο Aygo και αναφέρει ότι η επόμενη γενιά θα σχεδιαστεί, θα εξελιχθεί και θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Προς το παρόν, δεν έχουμε σαφές χρονοδιάγραμμα σχετικά, αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι παρότι οι “συνέταιροι” της (βλ. Citroen και Peugeot) την εγκατέλειψαν, η Toyota δεν πτοείται και θα συνεχίσει με το νέο Aygo, ακόμα και μόνη της.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Toyota Ευρώπης, Johan van Zyl, η επόμενη γενιά του λιλιπούτειου αυτοκινήτου θα κατασκευάζεται στο Kolin της Τσεχίας αφού πρώτα σχεδιαστεί και εξελιχθεί στις Βρυξέλες. Το εργοστάσιο στο Kolin είναι εκεί που συναρμολογούνται και τα Citroen C1 και Peugeot 108 αλλά αφού οι γαλλικές εταιρίες επέλεξαν να μην συνεχίσουν στην συγκεκριμένη κατηγορία, η Toyota θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της παραγωγικής μονάδας από το 2021.

Κατανοώ πως άλλοι κατασκευαστές δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν στο A-segment και με τις επιπλέον τεχνολογίες, βλέπουν πως η κατάσταση θα χειροτερέψει. Αλλά εμείς βλέπουμε πως υπάρχει μία ευκαιρία να εξελιχθούμε, όχι να αποχωρήσουμε.

Δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Matt Harrison αναφερόμενος τόσο στην Citroen και την Peugeot, όσο και στο Volkswagen Group που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Είναι εντελώς άγνωστο όμως το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη γενιά του Aygo. Η ιαπωνική φίρμα έχει επενδύσει και βασίζεται στην υβριδική τεχνολογία της αλλά θα ενσωματωθεί και στην μικρότερη κατηγορία; Αξίζει να ενσωματωθεί ή τα οφέλη δεν αντισταθμίζουν το επιπλέον κόστος; Έπειτα, υπάρχει και το ερωτηματικό των “λιγότερο παραδοσιακών στιλ αμαξώματος”, στα οποία έχει αναφερθεί στο παρελθόν ο Harrison και για τα οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα κάτι ουσιαστικό. Όπως και να έχει, μην περιμένεις το νέο Toyota Aygo να παρουσιαστεί πριν το 2021, δεδομένου του μεγάλου κύκλου ζωής της προηγούμενης γενιάς.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 19χρονος φοιτητής βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του

Bury

Bentley Bentayga Hybrid. Πολυτέλεια και υψηλή τεχνολογία

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 13/4/2024

cars

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 – Η κορυφαία έκδοση

cars

Volkswagen Golf GTI. Έτοιμη η όγδοη γενιά του μοντέλου

cars

Τα επτά πιο σπάνια αυτοκίνητα όλων των εποχών

cars

Στα τέλη του 2021 το λανσάρισμα της Alfa Romeo Tonale στην αγορά.

cars

Taraschi Berardo. Μία BMW i8… λίγο διαφορετική!

cars

To hair look της Michelle Pfeiffer από το «Scarface» επιστρέφει με αέρα… mob wife

cars