CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: Η Aston Martin «έκλεψε» τον Νιούι από τη Ferrari

H βρετανική ομάδα ανακοίνωσε πως ο θρυλικός σχεδιαστής, Άντριαν Νιούι, θα ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό της σε ένα «Blockbuster deal» που αλλάζει τα δεδομένα στη Formula 1.

Το σίριαλ έλαβε τέλος. Ο Άντριαν Νιούι βρήκε νέα ομάδα στη Formula 1, η οποία θα είναι η Aston Martin. H βρετανική ομάδα κέρδισε τη Ferrari στο κυνήγι του «γκουρού της αεροδυναμικής» και εντάσσει ακόμη ένα κορυφαίο όνομα στο δυναμικό της. O Νιούι θα κατέχει τη θέση του Technical Managing Partner, δηλαδή Τεχνικός Διευθυντής, και ταυτόχρονα θα αποκτήσει και μετοχές της ομάδας.

Η ανακοίνωση του Νιούι έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νέο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Aston Martin στο Σίλβερστον της Μ. Βρετανίας, υπό την παρουσία του ιδιοκτήτη, Λόρενς Στρολ και των οδηγών της Aston Martin, Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ. Πρόκειται για μία κίνηση που ταράζει τα νερά του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ, καθώς ο κορυφαίος τεχνικός στην ιστορία αποχωρεί από τη Red Bull Racing έπειτα από 18 χρόνια για τους «πράσινους».

BREAKING: Adrian Newey to join Aston Martin from 2025!#F1 @AstonMartinF1 pic.twitter.com/S90qYCipfp

— Formula 1 (@F1) September 10, 2024

Ο Νιούι θα ξεκινήσει να εργάζεται στην Aston Martin από την 1η Μαρτίου του 2025. Θα αναλάβει την εξέλιξη του μονοθεσίου του 2026, το οποίο θα βασιστεί στους νέους κανονισμούς της Formula 1. O λόγος για τον οποίο ο 65χρονος θα καθυστερήσει να φορέσει την πράσινη στολή είναι η υποχρεωτική άδεια που προβλέπει το συμβόλαιό του με τη Red Bull.

Adrian Newey 🤝 @AstonMartinF1 #F1 pic.twitter.com/0Io77mmcFw

— Formula 1 (@F1) September 10, 2024

Για την απόφασή του να γίνει μέλος της Aston Martin o Νιούι ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα πάω στην Aston Martin Formula 1 Team. Το πάθος και η αφοσίωση του Λόρενς Στρολ με όλα όσα ασχολείται με έχει εμπνεύσει και με έχει εντυπωσιάσει. Ο Λόρενς είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει μία κορυφαία ομάδα. Είναι ο μόνος ιδιοκτήτης ομάδας που είναι ενεργός με το σπορ. Η αφοσίωσή του στην εξέλιξη του νέου AMR Technology Campus και της αεροσήραγγας στο Σίλβερστον δεν είναι απλά η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά δημιουργούν ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας. Μαζί με τη Honda και την Aramco η Aston Martin έχει όλα τα συστατικά ώστε να γίνει πρωταθλήτρια ομάδα. Ανυπομονώ να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της».

Φωτογραφία: Aston Martin

Related Articles

F1 GP Ουγγαρίας: Σειρά του Hamilton στο FP3

cars

F1 Academy finale to be broadcast live in over 100 international territories | Formula One World Championship Limited

cars

Η Formula 1 στην Αγγλία; Η εξαγορά της Ρέντινγκ σε… pole position, με 50 εκατομμύρια!

cars

Formula 1: Τρομακτικό ατύχημα στο Μονακό, σφοδρή σύγκρουση του Πέρες με τις δύο Haas (βίντεο)

Bury

Alonso spoke with other Formula 1 teams before agreeing to a new contract with Aston Martin.

cars

Η Haas άνοιξε το χορό των παρουσιάσεων της F1 (vid)

cars

Alonso signs new Aston F1 deal, will reunite with Honda

cars

F1 GP Ισπανίας: Pole στη Βαρκελώνη για Hamilton

cars

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP2

cars