CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Ισπανίας: Pole στη Βαρκελώνη για Hamilton

Την τέταρτη φετινή του pole position σε έξι αγώνες, πανηγύρισε στην πίστα της Καταλονίας ο Lewis Hamilton, στο πλαίσιο του έκτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Αυτή ήταν η πέμπτη pole του Βρετανού στη συγκεκριμένη πίστα και 92η συνολικά στην καριέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Mercedes έκανε για πολλοστή φορά το 1-2, με τον Valtteri Bottas να πλαισιώνει τον πρωταθλητή και τη Red Bull του Max Verstappen να ακολουθεί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην πίστα του Μονμελό ο Αυγουστιάτικος ήλιος ήταν πάλι καυτός, με τις θερμοκρασία αέρα στους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος βρισκόταν στους 49.

Στο Q1 είδαμε μία ασυνήθιστη εικόνα, με τις διαφορές πολύ μικρές και ένα δευτερόλεπτο να χωρίζει τους πρώτους 15 μέχρι λίγο πριν το φινάλε της διαδικασίας.  Ωστόσο, η διαρκής βελτίωση της κατάστασης του οδοστρώματος, έπεισε τις ομάδες να βγάλουν ξανά τους οδηγούς τους για μία τελευταία προσπάθεια στις… καθυστερήσεις. Όλες πλην της Racing Point.

Ο Hamilton κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.16.872. Ο Sergio Perez που επιστρέφει αυτό το Σαβ/κο στη δράση έμεινε δεύτερος, με τους Verstappen, Valtteri Bottas, Charles Leclerc να ακολουθούν στο Top-5.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, ο Kimi Raikkonen κατάφερε να βγει από αυτή, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι δύο οδηγοί της Haas, οι δύο οδηγοί της Williams και η άλλη Alfa, του Antonio Giovinazzi.

Kimi Raikkonen through to Q2 for the first time this season! #SpanishGP #F1 pic.twitter.com/0OiNpiBQbh

— Planet F1 (@Planet_F1) August 15, 2020

Στο Q2 είχαμε άλλη μία έκπληξη, καθώς κανένας δεν δοκίμασε με τη μέση γόμα – ακόμα και οι Mercedes έκαναν τις προσπάθειές τους με τα μαλακά ελαστικά. Ο Hamilton ήταν ξανά ταχύτερος, με τον teammate του ένα δέκατο πίσω και τον Verstappen μισό δευτερόλεπτο μακριά.

Όμως στην ουρά έγινε πραγματικά χαμός. Ο Lando Norris της McLaren προκρίθηκε για 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου, αφήνοντας εκτός συνέχειας της Ferrari του Sebastian Vettel. Εκτός συνέχειας έμεινε ακόμα η AlphaTauri του Daniil Kvyat, οι δύο Renault και η Alfa Romeo που είχαν ανάμεσά τους, με τον Raikkonen στο τιμόνι.

Q2: Drivers eliminated ❌

Vettel 📸


Kvyat


Ricciardo


Raikkonen


Ocon#SpanishGP 🇪🇸 #F1 pic.twitter.com/45P6kF5PPT

— Formula 1 (@F1) August 15, 2020

Έτσι στο Q3 προκρίθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο Red Bull, οι δύο Racing Point, οι δύο McLaren, η AlphaTauri του Pierre Gasly και η Ferrari του Leclerc.

Pierre REALLY liked that one 👏💪 He puts it P5 to finish Q2 and lets the team know on the radio! Let’s go again GAS-man 🤜🤛 #PoweredByHonda pic.twitter.com/N55ewuk9AT

— Honda Racing F1 (@HondaRacingF1) August 15, 2020

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του GP 70ης Επετείου

O Hamilton πήγαινε με 230km/h με 3 ελαστικά!

F1 GP 70ης Επετείου: O Verstappen νίκησε τις Mercedes!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Η McLaren σταματά την εξέλιξη του εφετινού μονοθεσίου – «Η MCL60 δεν θα μπει στη νέα αεροσήραγγα»

cars

Formula 1 confirms Pirelli as Global Tyre Partner until 2027 | Formula One World Championship Limited

cars

Επιστρέφει στη Formula 1 o Jost Capito

cars

Η νέα Mercedes-AMG GLC έχει έως και 680 ίππους

cars

Τι περιμένουμε από τα ελαστικά στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν;

cars

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

cars

Our verdict on Alonso’s big Aston Martin F1 contract decision

Bury

Toto Wolff: Αλλάζει την στάση του για την Andretti;

cars

Ποιοι έγραψαν τα περισσότερα χιλιόμετρα στις δοκιμές εξέλιξης;

cars