CARSNEWS
AUTONEWS

Λίβανος: Στους έξι οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό– Δεν υπάρχει επικοινωνία με τον Νασράλα

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 91 τραυματίστηκαν στο χτύπημα του Ισραήλ στο νότιο προάστιο της Βηρυτού που είχε στόχο τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, αναφέρει το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός δεν είναι οριστικός.

Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στην Βηρυτό

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή χτυπούν τρία κτίρια στο προάστιο Νταχιγιέ της Βηρυτού, όπου φέρεται πως η Χεζμπολάχ έχει αποθηκεύσει πυραύλους κατά πλοίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα πλήγματα θα δοθούν αργότερα, προσθέτει ο στρατός.

Νωρίτερα, οι IDF προειδοποίησαν τους πολίτες που βρίσκονται κοντά σε τρία κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού, ότι σύντομα θα πληγούν.

Ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι κάτω από τα κτίρια των πολιτών υπήρχαν υπόγειες αποθήκες όπου η Χεζμπολάχ τοποθετούσε πυραύλους από την ακτή στη θάλασσα, όπλα που απειλούν το Ισραήλ και τη διεθνή ναυτιλία.

Η περιοχή βρίσκεται στα νότια της πρωτεύουσας του Λιβάνου και ο αντισυνταγματάρχης Χαγκάρι κάλεσε τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Είπε ότι το χτύπημα του στρατού στην κεντρική διοίκηση της Χεζμπολάχ νωρίτερα σήμερα ήταν «πολύ ακριβές», αλλά οι δυνάμεις «εξακολουθούν να ελέγχουν τα αποτελέσματα» της επίθεσης.

«Αξιολογούμε την κατάσταση και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις κατευθυντήριες γραμμές. Θα σας ενημερώσουμε αμέσως για τυχόν αλλαγές», πρόσθεσε.

«Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύψαμε ποιον κρύβει η Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και τώρα θα αποκαλύψουμε πώς φυτεύει στρατηγικά όπλα και πολεμικά μέσα στην καρδιά του Νταχί της Βηρυτού – έτσι ώστε τα κτίρια να χρησιμεύουν ως ασπίδα».

Δεν έχουν επικοινωνία με τον Νασράλα

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δεν ήταν προσβάσιμος μετά τα πλήγματα του Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στη λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση.

Ώρες μετά τα πλήγματα, η Χεζμπολάχ δεν είχε προβεί σε δήλωση σχετικά με την τύχη του. Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο Reuters ότι ο Νασράλα ήταν ζωντανός και το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε επίσης ότι ήταν ασφαλής. Ένας ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι η Τεχεράνη ελέγχει την κατάστασή του.

Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης στην Jerusalem Post ότι το Νασράλα ήταν ένας από τους στόχους της επίθεσης. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε: «Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι [ο Νασράλα] βγήκε ζωντανός».

Related Articles

WRC: Οι ζέβρες αποφάσισαν να «τρέξουν» στο ράλι της Κένυας

cars

Στο Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης από το πρωί δεκάδες μουσουλμάνοι για την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ

cars

Ελεονώρα Μελέτη: Όταν αποδεσμεύτηκα από τον Πρωινό Καφέ δεν ένιωθα όμορφα στην Ελλάδα

Bury

Toyota GR 86. Ο νέος είναι ωραίος…

cars

Πέθανε η δημοσιογράφος Λίζα Μαρέλου

Bury

Ford Ranger MS-RT. Το αδερφάκι του Raptor για τον δρόμο.

cars

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος

deleted-w9i2FI7l

Ο γιος της Πόλυς Πάνου αποκαλύπτει: Ανακάλυψα ότι με είχε υιοθετήσει όταν ήμουν 12 ετών

Τι ψηφίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ποιος έφερε τον Σπηλιωτόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ και τι συζητιέται στους ορόφους του Μαξίμου

cars