CARSNEWS
AUTONEWS

Οι όροι της Ρωσίας στην «παγκόσμια τάξη πραγμάτων» για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ έδωσε μια σπάνια συνέντευξη σε δυτική ιστοσελίδα και παρέθεσε τους όρους που βάζει η Ρωσία στο τραπέζι για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία που διεξάγει από το 2022.

«Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων πρέπει να προσαρμοστεί στη σημερινή πραγματικότητα. Ο κόσμος είναι πολυπολικός αυτή τη στιγμή. Η μετατόπιση σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί φυσικό μέρος της επανεξισορρόπησης της ισχύος, η οποία αντανακλά αντικειμενικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία, τα χρηματοοικονομικά και τη γεωπολιτική», είπε χαρακτηριστικά στο Newsweek.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει στη Ρωσία τις επαρχίες Ντόνετσκ, Χερσώνα, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια, αλλά και να αναγνωρίσει την κατεχόμενη Κριμαία ως ρωσικό έδαφος. Επίσης, το Κίεβο πρέπει να εγκαταλείψει την προσπάθειά ένταξης στο ΝΑΤΟ, να αναγνωρίσει τη ρωσική γλώσσα και να προστατεύσει τα συμφέροντα των Ρώσων και ρωσόφωνων πολιτών του.

«Η θέση μας είναι ευρέως γνωστή και παραμένει αμετάβλητη. Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε μια πολιτικο-διπλωματική διευθέτηση που θα πρέπει να εξαλείψει τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης. Θα πρέπει να στοχεύει στον τερματισμό της σύγκρουσης παρά στην επίτευξη εκεχειρίας. Η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει όπλα και το Κίεβο να τερματίσει τις εχθροπραξίες. Η Ουκρανία θα πρέπει να επιστρέψει στο ουδέτερο καθεστώς, να προστατεύσει τη ρωσική γλώσσα και να σεβαστεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών της», είπε ο Λαβρόφ.

Ως βάση για ενδεχόμενες συνομιλίες έθεσε τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης του 2022, προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν «επικίνδυνες συνέπειες» εάν συνεχίσουν την αυξανόμενη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία αντί να υποστηρίξουν τη ρωσική διευθέτηση για τον τερματισμό του πολέμου.

Related Articles

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Θανάση Κωνσταντινίδη και στον Λάζαρο Στεφανίδη για τα μετάλλια στους παραολυμπιακούς αγώνες

deleted-w9i2FI7l

Fiat 500 Electric 3+1. Μία πόρτα κάνει την διαφορά!

cars

Η Ελβετία επέτρεψε τρία αρχαιολογικά πολιτιστικά αγαθά στο Ιράκ που είχαν κατασχεθεί

cars

Nissan. Σημαντική βράβευση για τον δίλιτρο VC-Turbo του Altima

cars

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Τα μυστικά και οι παγίδες στο νέο έντυπο Ε3 – Τι θα πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

cars

Το BMW Group στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA Mobility 2023

cars

Η Mercedes-AMG One έσπασε το ρεκόρ στο ‘Ring

cars

Θρίλερ με 35χρονο αγνοούμενο από την Καρδίτσα – Τα πράγματά του βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Τσιτσιπά στο Indian Wells με άνετη πρόκριση επί του Γάλλου Λούκας Πούιγ

cars