CARSNEWS
AUTONEWS

Η GM μηνύει την Fiat-Chrysler για δωροδοκία συνδικαλιστών!

Όπως σε όλες τις βιομηχανίες έτσι και σε αυτήν του αυτοκινήτου υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος πίσω από τα φώτα των εκθέσεων και των παρουσιάσεων. Αυτός ο κόσμος αποκαλύπτει την σκοτεινή πλευρά του σπάνια και αυτή τη φορά, μέσω μίας μήνυσης που κατέθεσε η General Motors κατηγορώντας την Fiat Chrysler Automobiles για την δωροδοκία υψηλόβαθμων συνδικαλιστών ώστε να “υποβαθμίσει την ακεραιότητα της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης [ανάμεσα στην GM και το σωματείο εργαζομένων] και να προκαλέσει σημαντικές οικονομικές ζημιές”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την GM, η μήνυση που έχει κατατεθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο βασίζεται σε “ξεκάθαρες απολογίες πρώην στελεχών της FCA που αποκαλύφθηκαν κατά την συνεχιζόμενη έρευνα της εισαγγελίας στην Eastern District του Michigan”. Η GM, κατηγορεί την FCA για την δωροδοκία συνδικαλιστών του σωματείου United Auto Workers (UAW), προκαλώντας προβλήματα κατά τις διαπραγματεύσεις τόσο το 2009, όσο και το 2011 και το 2015. Έτσι, η GM αναζητά την οικονομική (και όχι μόνο, όπως αναφέρει η ίδια) αποζημίωση της από τα δικαστήρια των Η.Π.Α. Η Fiat Chrysler Automobiles από την άλλη, δηλώνει “έκπληκτη τόσο από το περιεχόμενο της μήνυσης, όσο και από το timing”.

Μπορούμε μονάχα να υποθέσουμε ότι επιδιώκει να διαταράξει την συγχώνευση μας με το PSA Group καθώς και τις διαπραγματεύσεις μας με το UAW. Σκοπεύουμε να αμυνθούμε σθεναρά απέναντι σε αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες και να εξαντλήσουμε τα έννομα μέσα για την απάντηση μας.

Δήλωσε η FCA σχετικά.

Related Articles

Daytona Virtus 250 – Νέα πρόταση

cars

Europa League: Απίθανη 3άρα της Αταλάντα στη Λίβερπουλ, η Ρόμα πήρε τον εμφύλιο με Μίλαν

cars

Ford Mustang Mach-E – Mε προηγμένη τεχνολογία για μεγαλύτερη αυτονομία

cars

cars

Τουρισμός για όλους: Αντίστροφη μέτρηση για την «πρεμιέρα» των αιτήσεων – Αυξημένα τα ποσά επιδότησης

cars

Nissan: Το νέο “Z” θα επιστρέψει στις ρίζες του!

cars

Νέο Volkswagen Passat. Mε έμφαση στη τεχνολογία

cars

Skoda. Βοηθάει έμπρακτα την Ινδία

cars

Κουκουλοφόροι έριξαν καπνογόνα σε αντιφασιστική εκδήλωση στη Σουηδία – Τρεις άνθρωποι στο νοσοκομείο

Bury