CARSNEWS
NEW MODELS

To αγωνιστικό ΚΤΜ Χ-Bow για την GT2 έχει πάνω από 600 PS

Η νέα αγωνιστική κατηγορία GΤ2 απέκτησε ήδη την τρίτη συμμετοχή της που δεν είναι άλλη από την αυστριακή KTM, που δεν κατασκευάζει μόνο μοτοσυκλέτες αλλά και αυτοκίνητα. Το αγωνιστικό της για τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι το X-Bow GT2, από το οποίο οι Αυστριακοί έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες, επεξεργασμένες σε υπολογιστή εικόνες του. Και κάποια στοιχεία του.

Κατά γενική ομολογία η εμφάνιση του αγωνιστικού, που θα παρουσιαστεί επίσημα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, είναι όμορφη, ενώ σύμφωνα με όσο ανακοίνωσε η KTM ο κινητήρας του θα προέρχεται από την Audi. Μάλιστα θα είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα σύνολα της γερμανικής εταιρείας. Πιο συγκεκριμένο ο πεντακύλινδρος turbo των 2.500 cc που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από την Audi Sport.

Και ενώ στα μοντέλα παραγωγής της τελευταίας αποδίδει 400 PS στα αγωνιστικά της KTM θα ξεπερνά τα 500 PS στο GTX και τα 600 PS στο GT2. Αν συνυπολογίσει κανείς πως το βάρος δεν θα ξεπερνά τα 1.000 kg προκύπτει μια αναλογία 2,0 kg/ PS. Η KTM πάντως είναι ο πρώτος κατασκευαστής που διαθέτει έναν μονοκόκ πλαίσιο με πλήρη ομολογκασιόν, ενώ συνολικά θα κατασκευάσει 20 αγωνιστικά για τη GT2 μέσα στη χρονιά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Προς τη Hyundai οδεύει ο Esapekka Lappi

cars

Έτσι θα μπορούσε να είναι ένα supercar από την Mazda

cars

Φοιτητής κερδίζει βραβείο καινοτομίας για κράνος που κάνει αυτόματα κλήση σε περίπτωση ατυχήματος

cars

Νέο σύστημα για αναλογικά τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

cars

«Ο Hamilton θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ferrari»

cars

Το Pininfarina Battista Anniversario θα κατασκευαστεί μόλις 5 φορές

cars

Δοκιμάζουμε το DS7 Crossback 1.6 THP 225PS EAT8 Performance Line

cars

Morgan Plus Four: Το πρώτο τετρακύλινδρο turbo στην ιστορία της (video)

cars

Μ. Βρετανία: Τέλος οι εκδόσεις diesel από Seat Ibiza και Arona

cars