CARSNEWS
NEW MODELS

Συνεχίζονται τα πρόστιμα γύρω από τα ζαβολιάρικα λογισμικά

Το θέμα με τα παράτυπα λογισμικά παραποίησης της εκπομπής ρύπων δεν λέει να καταλαγιάσει. Έτσι, μετά από τον χαμό που έγινε στις ΗΠΑ, τις καταγγελίες και τα βαριά πρόστιμα στην Ευρώπη και τις συγγενείς περιπτώσεις στις ΗΠΑ έρχεται και το υπουργείο περιβάλλοντος τις Νοτίου Κορέας να καταγγείλει ανάλογα συμπεράσματα για 14 συνολικά diesel μοντέλα των Mercedes, Nissan και Porsche.

Μάλιστα οι καταγγελίες έχουν ήδη ακολουθήσει τη νομική οδό και έχουν βγει και τα πρόστιμα. Τα οποία στην περίπτωση της Mercedes φτάνουν τα 58 εκατομμύρια ευρώ και προκαλεί εντύπωση αφού είναι κατά πολύ υψηλότερο από τα 13,4 εκ. ευρώ του προστίμου για το VW Group ελέω dieselgate. Η «καμπάνα» που έφαγε η Mercedes είναι η υψηλότερη που έχει επιβληθεί σε κατασκευαστή αυτοκινήτου στη Νότιο Κορέα, όπως αναφέρει η «The Korea Herald».

Η έρευνα λέει πως από τα «ύποπτα» 4.381 diesel αυτοκίνητα (με έτος κατασκευής από το 2002 έως το 2018) τα 37.154 είναι της Mercedes όπου τα C200d, GLC220 d 4Matic, GLC250 d 4Matic and ML250 BlueTEC 4Matic εκπέμπουν έως 13 φορές περισσότερα NOx. Στα πιο «μαλακά» έπεσε η Porsche (με 934 Macan) με πρόστιμο περίπου 753.000 ευρώ και η Nissan (με 2.293 Qashqai) με 678.000 ευρώ. Και οι τρείς κατασκευαστές θα πρέπει να προχωρήσουν σε άμεση ανάκληση και επιδιόρθωση του προβλήματος.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ένα πολύ έξυπνο πατίνι από την Skoda

cars

Η «θηριώδης» Mercedes E-Class Estate στην plug-in υβριδική της έκδοση (photos)

cars

Η Lancia Ypsilon ζει και είναι υβριδική

cars

Ανανέωση και για το Cupra Ateca

cars

Διακοπές με το αυτοκινούμενο Fiat Professional Ducato

cars

Αυτή είναι η θηριώδης Alfa Romeo Giulia των 620 ίππων

cars

Τα iPhone και iWatch θα έχουν ψηφιακά κλειδιά για αυτοκίνητα!

cars

Πόση είναι η περιουσία του Elon Musk;

cars

Η Volvo αναθεωρεί τις ετήσιες πωλήσεις της

cars