CARSNEWS
NEW MODELS

Πράσινο φως για ένα SUV με τα σήματα της Smart

Το πέρασμα της Smart (κατά το 50%) στην κινεζική Geely προφανώς και έχει φέρει μια νέα εποχή για την πρώτη. Όχι μόνο επειδή η γκάμα της αποτελείται πλέον μόνο από  ηλεκτρικές εκδόσεις, αλλά επειδή και επιτέλους μετά από πολλά χρόνια η Smart θα αποκτήσει το μεγαλύτερο σε όγκο μοντέλο της: ένα SUV!

Κάτι που μάλλον ήταν αναπόφευκτο με την δυναμική που γνωρίζουν τα crossover και τα SUV. Και από την στιγμή που στα μικρά city-cars δεν υπάρχει κάτι ανάλογο (τουλάχιστον σε ηλεκτρικό, ας μην ξεχνάμε το Suzuki Ignis στα συμβατικά) τόσο οι Daimler όσο και η Geely έχουν δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή ενός Smart SUV (οι φωτογραφίες είναι ψηφιακές του Aksyonov Nikita).

Για την ώρα οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από διάφορα δημοσιεύματα, κυρίως βρετανικών περιοδικών όπως του Autocar. Πάντως, ένα τέτοιο μοντέλο αναμένεται να βασιστεί πάνω στις νέες γενιές των ForTwo και ForFour χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα και κοινό σύστημα πρόωσης μηδενικών ρύπων. Και το πιο πιθανό θα είχε καλή εμπορική πορεία τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Κίνα όπου λογικά θα κατασκευάζεται.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τέλος και το Ράλι Νέας Ζηλανδίας

cars

H Bentley Continental GT Mulliner Convertible ξεχειλίζει από πολυτέλεια

cars

Οι Γάλλοι αποκαλύπτουν το νέο Citroen C4

cars

Αποκαλυπτήρια για τη «νέα» Ferrari

cars

VW Golf MKII με 1.200 ίππους γίνεται ο εφιάλτης των supercars (Video)

cars

Mercedes: Με τα σήματα του FTX στη Βραζιλία παρά την κατάρρευση του χορηγού

cars

Πωλείται μια Lamborghini Miura με βασιλικό άρωμα!

cars

Το 2021 η Toyota Corolla Cross!

cars

Φόβος και τρόμος το body kit της TRD για το νέο Yaris

cars