Οι μάρκες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση στην Ελλάδα

Published:

Οι μάρκες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση στην Ελλάδα

ΝΕΑ

29 Ιουλίου 2026, 16:00 — Βασίλης Σαρημπαλίδης (saribal@otenet.gr)

Παρά την άνοδο της συνολικής αγοράς καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων κατά 7,4% το πρώτο εξάμηνο του 2026, ορισμένες μάρκες κινήθηκαν πτωτικά και δεν ακολούθησαν τη θετική πορεία. Συγκεκριμένα, κατέγραψαν σημαντικές απώλειες σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου–Ιουνίου 2025.

Ποιες ήταν, όμως, οι μάρκες με τη μεγαλύτερη πτώση; Το Newsauto διαθέτει τα στοιχεία και δίνει την απάντηση.

Τη μεγαλύτερη απώλεια κατέγραψε η Volkswagen. Η γερμανική μάρκα ταξινόμησε 2.347 αυτοκίνητα, έναντι 3.564 το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει 1.217 λιγότερες ταξινομήσεις, ενώ σε ποσοστιαία βάση η πτώση ανήλθε στο 34,1%.

Πτώση για Hyundai και Skoda

Στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε η Hyundai, οι ταξινομήσεις της οποίας μειώθηκαν από 5.349 το πρώτο εξάμηνο του 2025 σε 4.581. Η κορεατική εταιρεία κατέγραψε απώλεια 768 αυτοκινήτων σε απόλυτους αριθμούς, σημειώνοντας πτώση 14,4%.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Skoda, με 1.514 ταξινομήσεις έναντι 2.098 την προηγούμενη χρονιά. Η διαφορά ανήλθε σε 584 αυτοκίνητα, που αντιστοιχούν σε μείωση 27,8%. Πολύ κοντά ακολούθησε η Kia, με απώλεια 560 μονάδων.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις Ιανουαρίου-Ιουνίου 2026

Volkswagen: 1.217 αυτοκίνητα

Hyundai: 768 αυτοκίνητα

Skoda: 584 αυτοκίνητα

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

READ MORE

Find us on X

Related articles

Latest articles