CARSNEWS
AUTONEWS

Απογειώθηκε η αγορά καινούργιων αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2023

Η αγορά καινούριων αυτοκινήτων στο πρώτο τρίμηνο του έτους εκπλήσσει ακόμα και τους πλέον αισιόδοξους καθώς σημειώνει αύξηση της τάξεως του 50+%.

Συγκεκριμένα και με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

Όσον αφορά τις κατηγορίες που προτιμούν οι Έλληνες καταναλωτές, το μεγάλο κέρδος σημειώνεται στην κατηγορία Β που επωφελείται της σημαντικής πτώσης της κατηγορίας C και της μικρότερης της κατηγορίας Α. Την ίδια στιγμή τα SUV μοντέλα έχουν σταθερά μεγάλα ποσοστά που ξεπερνούν το 50%, με τα «απλά» μοντέλα της κατηγορίας Β να ακολουθούν.

Τέλος, στην επιλογή κινητήριων συστημάτων, οι θερμικοί κινητήρες βρίσκονται σταθερά στο 60+%, με τα υβριδικά να ακολουθούν (27,2%) και τα επαναφορτιζόμενα να σημειώνουν μικρή αύξηση (+1,4%) την ώρα που τα διπλού καυσίμου υποχωρούν.

Έτσι, σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στα segments επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, ως το Μάρτιο, έχει ως εξής:

Τέλος, σε επίπεδο ΕΕ, η αγορά σημειώνει διψήφια αύξηση, τουλάχιστον για τους δυο πρώτους μήνες του 2023.

Έτσι, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (www.acea.be), η αγορά των επιβατικών κινήθηκε για τον Φεβρουάριο ως εξής:

Related Articles

Η Alpine Motorsports το 2024

cars

Ford Puma Rally1. Ο… εκλεκτός της Ford για το WRC!

cars

Toyota Corolla Cross Hydrogen Concept – Με την “καρδιά” της GR Corolla!

cars

Ανατροπή με Μάικ Τζέιμς και Ολυμπιακό – Νέα επικοινωνία με Γιαννακόπουλο

cars

Λύθηκε το μυστήριο με το σπίτι που έπλεε στο Σαν Φρανσίσκο

cars

Η Lamborghini Sian Roadster είναι μία πανάκριβη, sold-out πραγματικότητα!

cars

Toyota LQ Concept. Το αυτοκίνητο-προσωπικός βοηθός από το μέλλον!

cars

Οδηγούμε την BMW 320d MHEV sedan 2023

cars

Ford. Πρωτοβουλία για το περιβάλλον

cars