CARSNEWS
MOTONEWS

O Burt Monro στο Hall of Fame του Sturgis Motorcycle Museum

O Burt Monro στο Hall of Fame του Sturgis Motorcycle Museum
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/08/2023

Ο θρυλικός Νεοζηλανδός, Burt Monro, παίρνει τη θέση που του αξίζει σε άλλο ένα Hall of Fame που διατηρεί την ιστορία της μοτοσυκλέτας ζωντανή

Ποιο φίλτρο είναι ιδανικό για την μοτοσυκλέτα σου

Στις 26 Αυγούστου του 1967 ο Νεοζηλανδός Burt Monro ατένισε την ατελείωτη “θάλασσα” από αλάτι που απλωνόταν μπροστά του. Βρισκόταν στην λίμνη Bonnville της Γιούτα, που ήταν η μεγαλύτερη λίμνη της πλειουκαινούς περιόδου (5,3-2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν), αλλά πλέον είχε εξατμιστεί πλήρως και τα άλατα που είχαν κατακάτσει στον κάποτε πυθμένα της δημιουργούσαν μια απέραντη λευκή ευθεία. 

Και για αυτό το λόγο βρισκόταν εκεί ο Monro. Ο 68χρονος τότε Νεοζηλανδός είχε ταξιδέψει με την Indian Scout 1920 που κατείχε και είχε περάσει τα τελευταία χρόνια φτιάχνοντάς την, κάνοντας πολλές προσφορές στο Θεό της ταχύτητας (offerings to the God of speed) με ένα μόνο σκοπό: να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσυκλέτα κάτω των 1000cc

Πρώτη, δευτέρα, τρίτη και τα χιλιόμετρα ανέβαιναν. Όταν ο Monro τελείωσε την προσπάθειά του το κοντέρ έγραψε 184,087 μίλια την ώρα, δηλαδή 296,25 χ.α.ω., ένα ρεκόρ που μέχρι σήμερα (56 χρόνια μετά) κανείς δεν κατάφερε να ξεπεράσει!



 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τώρα ο Burt Monro εισήχθη στο Hall of Fame του Sturgis Motorcycle Museum, ως αναγνώριση των επιτευγμάτων του. 

“Δεν μπορείς να αναφερθείς στην ιστορία της μοτοσυκλέτας χωρίς να αναφερθείς στον Burt Monro”, ανέφερε ο Aaron Jax, αντιπρόεδρος της Indian Motorcycle. “Oι ιστορίες του Burt έχουν κυριολεκτικά σφυρηλατήσει την ιστορία της Indian”.

“Ο Burt είναι θρύλος”, συμπλήρωσε ο Gary Gray, αντιπρόεδρος του αγωνιστικού, τεχνολογικού και σέρβις τμήματος της Indian. “Aν και άργησε είναι κάτι τρομερό για τον Burt να είναι κομμάτι του Sturgis Motorcycle Museum Hall of Fame και είμαστε τρομερά περήφανοι και ευγνώμονες να τον τιμούμε, όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα”.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Τρομακτικό τροχαίο στον Άλιμο: Οδηγός μηχανής ανασύρθηκε νεκρός μέσα από το Smart με το οποίο συγκρούστηκε (εικόνες&video)

cars

Best Moto by LS2 – QJMOTOR SVT 650X: Η πιο οικονομική μοτοσυκλέτα

cars

Πριν λίγο: Τροχαίο με τραυματισμό στο Διδυμότειχο

cars

Φέτος η Honda γιορτάζει τα 75 της και συνεχίζει χωρίς δημιουργικό “ταβάνι”

cars

O έξυπνος και ασφαλής τρόπος να μετακινείσαι γρήγορα

cars

Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία με μοτοσυκλέτα! – ΕΛΛΑΔΑ

cars

Δες πώς θα απαλλαγείς από την υποχρέωση να κουβαλάς δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια

cars

Σε δημοπρασία μοτοσυκλέτες από την προσωπική συλλογή του Nigel Mansell

cars

Piaggio Group – Άλλος ένας όμιλος με κέρδη ρεκόρ για το 2022

cars