CARSNEWS
F1 & RACES

Alpine: Στα μαχαίρια με Οκόν!

Αιτία για την… κατήφεια στο γκαράζ των Γάλλων ήταν η δυσαρέσκεια του Οκόν για την διαχείριση των τελευταίων γύρων από την ομάδα. Ο Εστεμπάν ήταν στην 9η θέση, μπροστά από τον Γκασλί, με λίγους γύρους να απομένουν.

Σύμφωνα με το pitwall της Alpine, όμως, οι ενδείξεις από την PU στο μονοθέσιο του Γάλλου ήταν ανησυχητικές. Με τον Ρικιάρντο να βρίσκεται 1,5 δευτερόλεπτο μπροστά από τον Οκόν, οι άνθρωποι της Alpine πίστευαν ότι ο οδηγός τους δεν θα μπορούσε να τον απειλήσει. Έτσι, ζήτησαν από τον Οκόν να δώσει την θέση του στον teammate του, ώστε να προσπαθήσει εκείνος για την 8η θέση, με ένα υγιές μονοθέσιο.

Φυσικά ο Οκόν δεν ενθουσιάστηκε στην ιδέα. Αρχικά αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή. «Όχι! Γιατί να το κάνουμε αυτό;» ήταν η αρχική του αντίδραση. Έπειτα από δεύτερη επικοινωνία με τον μηχανικό του ο Εστεμπάν ρώτησε: «Εάν δεν προσπεράσει τον Ρικιάρντο ο Πιέρ, θα αλλάξουμε ξανά θέσεις;».

Ο μηχανικός του απάντησε ότι «το δουλεύουμε», κάτι που στην F1 σημαίνει συνήθως «κάνε αυτό που σου λέμε και μη ρωτάς πολλά». Και φυσικά δεν προκάλεσε έκπληξη το ότι η Alpine δεν ζήτησε από τους δύο οδηγούς να αλλάξουν ξανά πριν τον τερματισμό, παρά το ότι ο Γκασλί δεν είχε καταφέρει να προσπεράσει τον Ρικιάρντο.

«Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα. Είμαι χαρούμενος για εκείνην. Ωστόσο πιστεύω ότι εγώ τήρησα την συμφωνία μας ενώ η ομάδα όχι» ήταν το δημόσιο σχόλιο δυσαρέσκειας του Οκόν στην βρετανική τηλεόραση.

Από την άλλη οι της Alpine πιστεύουν ότι εάν ο Οκόν είχε υπακούσει αμέσως, τότε ο Γκασλί θα μπορούσε να είχε πάρει την θέση του Ρικιάρντο. Με τον Οκόν να αποχωρεί στο τέλος της σεζόν και την ατμόσφαιρα μέσα στην Alpine να θυμίζει… πυριτιδαποθήκη το ερώτημα προκύπτει αβίαστα. Θα έπρεπε η Alpine να αντικαταστήσει τον Οκόν πριν το τέλος της σεζόν;

Ο Τζακ Ντούχαν, εφεδρικός οδηγός της ομάδας, είχε τρέξει στο FP1 του Καναδά στην θέση του Οκόν. Φυσικά, ο Οκόν έχει ρήτρες στο συμβόλαιό του που τον προστατεύουν από μία αυθαιρεσία της ομάδας του. Ωστόσο εάν στην Alpine δουν ότι το πράγμα δεν πάει άλλο, δεν θα ήταν απίθανο να πληρώσουν το όποιο τίμημα στον Εστεμπάν ώστε να έχουν το… κεφάλι τους ήσυχο στους αγώνες.

Related Articles

Grand Prix Ολλανδίας – Practice 1: Επιστροφή με δοκιμή του εδάφους από τη Formula 1

cars

Ο Hamilton παραδέχθηκε πως είχε επαφές με τη Ferrari!

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν ξεκινάει με grand slam

cars

FIA: Αναβάθμιση Τομπάζη στην ανανεωμένη διοίκηση για την F1

cars

How will the new Formula 1 Sprint rule affect Max Verstappen’s record?

Bury

Ο Φερστάπεν το έριξε στα… παυσίπονα μετά τον αγώνα στην Ίμολα

cars

Επαφές Kubica-Audi για το DTM

cars

Νίκησε τον Covid-19 o Briatore;

cars

Hulkenberg sees opportunity for Audi to be competitive

cars