Will Courtenay

Κάποιος να κλείσει την πόρτα στο στρατόπεδο της Red Bull Racing, μιας και ανακοινώνεται η τρίτη σημαντική αποχώρηση μέσα σε μερικούς μήνες.

Μετά τη «βόμβα» του διαζυγίου με τον Adrian Newey που θα ντυθεί στα πράσινα της Aston Martin και την καθοριστικής σημασίας αποχώρηση του αγωνιστικού της διευθυντή, Jonathan Wheatley, που θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής στην Sauber/Audi, η RBR θα κληθεί να καλύψει κι άλλο κενό.

-

Αυτό του επικεφαλής στρατηγικής, Will Courtenay, που μετά από 20 χρόνια στο Milton Keynes (σ.σ. ήταν εκεί προτού η Red Bull εξαγοράσει τη Jaguar), αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε πέρυσι ένα άλλο μέλος του οργανισμού: ο τότε επικεφαλής σχεδιασμού Rob Marshall.

Πρέπει να σημειωθεί πως η μετακίνηση αυτή θα γίνει στα μέσα του 2026. Αυτό σημαίνει πως ο Courtenay θα ολοκληρώσει τη σεζόν στους «ταύρους» και πιθανώς να έχει ενεργό ρόλο και στο πρώτο μισό της επόμενης σεζόν, άσχετα αν η επίσημη τοποθέτηση της αυστριακής ομάδας αναφέρει πως θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του.

Στη McLaren θα έχει το ρόλο του αθλητικού διευθυντή (sporting director) και θα αναφέρεται στον αγωνιστικό διευθυντή (racing director) Randeep Singh.