CARSNEWS
F1 & RACES

Η Formula 1 έρχεται στην Ελλάδα – Πού και πότε θα δείτε το μοναδικό υπερθέαμα

Η πρωταθλήτρια ομάδα της Formula 1 καταφθάνει στη συμπρωτεύουσα για ένα «επικό» showrun στις 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο πρώην οδηγός της F1, Patrick Friesacher, θα τρέξει στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης με το μονοθέσιο του Sebastian Vettel, που κέρδισε το πρωτάθλημα το 2011.

-

Τι ξέρεις για το μονοθέσιο;

Το Red Bull Showrun και η ALUMIL ως exclusive partner, φέρνουν στην Ελλάδα την πανίσχυρη RB7, ένα από τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια στην ιστορία της Formula 1! Το 750 ίππων μονοθέσιο, με οκτακύλινδρο κινητήρα 2.400 κ.εκ. και 18.000 στροφών ανά λεπτό, έχει κατακτήσει 18 από τις 19 poles, ενώ κατέγραψε συνολικά 12 νίκες το 2011, χαρίζοντας στην Oracle Red Bull Racing το δεύτερό της διπλό πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

Ας δούμε τώρα το track:

Η RB7 θα τρέξει κατά μήκος της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσιάζοντας την πραγματική δύναμη του κινητήρα V8. Γρήγορες ευθείες & στροφές, donuts και burnouts θα μεταμορφώσουν τον εμβληματικό παραλιακό πεζόδρομο της πόλης στο απόλυτο κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

-

Πέρα από την RB7, εκείνη τη μέρα θα δεις και: – Drifting με τις G82 BMW M4 και τους Red Bull Driftbrothers, τον Elias & Johannes Hountondji. Δύο αδέλφια από τη Γερμανία, με πολλά πρωταθλήματα σε διεθνείς διαγωνισμούς drifting και μία θέση στο τοπ 10 των καλύτερων οδηγών παγκοσμίως. – Stunt riding με το Suzuki GSX600R και τον Λιθουανό Arūnas “Aras” Gibieža, έναν από τους πιο γνωστούς freestyle riders στον κόσμο.

-

Λίγο πιο εκεί θα συναντήσεις το experience village:

Η πλατεία όπου δεσπόζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά το αυθεντικό paddock της Oracle Red Bull Racing με τους μηχανικούς της ομάδας να ετοιμάζουν το μονοθέσιο, να τρέξεις το δικό σου αγώνα στα Red Bull simulator playseats, να τεστάρεις τα αντανακλαστικά σου ακριβώς όπως κάνουν οι πιλότοι της F1 στο reaction game, να δεις πόσο γρήγορα μπορείς να αλλάξεις ελαστικά στο F1 Pit Stop display, να αγοράσεις merchandize του event και της Oracle Red Bull Racing. Φυσικά κατά τη διάρκεια του event θα μπορείς να κάνεις “refuel” με φαγητό και άφθονο παγωμένο Red Bull.

Μετά την ολοκλήρωση του show, όλος αυτός ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα μεταμορφωθεί σε ένα ατέλειωτο party με γνωστούς DJs.

-

Λίγα λόγια για τον οδηγό:

Ο Αυστριακός Patrick Friesacher είναι ο μακροβιότερος οδηγός της Red Bull, ενώ έχει περάσει και από την ομάδα Minardi Formula One κατά το πρώτο μισό της σεζόν του 2005. Μετά την αποχώρησή του από τη Formula 1, ο Friesacher έγινε οδηγός επίδειξης για τη Red Bull Racing και εκπαιδευτής στο Red Bull Ring. Μεταξύ 2017 και 2018, ήταν ένας από τους οδηγούς των διθέσιων αυτοκινήτων F1 Experiences.

Διαβάστε επίσης

-

Related Articles

Verstappen: Ο Hamilton δεν είναι Θεός

cars

Το ανησυχητικό μήνυμα του Νόρις

cars

H Mercedes έστειλε γυμνή φωτογραφία στο Twitter

cars

Verstappen’s dominance looms large for F1 in battle to keep audience engaged

Bury

Οδηγός στη Formula E για αρχάριους

cars

Vettel: «Πρέπει να βελτιωθώ το 2020»

cars

PACSUN MAKES FORMULA 1® DEBUT WITH FASHION ACTIVATION IN AUSTIN FOR THE FORMULA 1 LENOVO UNITED STATES GRAND PRIX 2023

cars

Δεν δεσμεύεται μακροπρόθεσμα στην F1 η Mercedes

cars

Οι αριθμοί των νέων «παικτών» στην F1

cars