F1, Ράσελ: «Να κερδίσω όλους τους αγώνες — αυτό είναι το πλάνο μου»

Published:

Ο Τζορτζ Ράσελ δεν έκρυψε τη μεγάλη χαρά του μετά τη δύσκολη νίκη στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. Η επικράτησή του, πάντως, ήρθε υπό την ασφυκτική πίεση του Μαξ Φερστάπεν.

Άγγιξε τη 2η θέση στο… νήμα

Σε μία από τις πιο ολοκληρωμένες εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν, ο Βρετανός οδηγός της Mercedes αξιοποίησε την pole position και έφτασε στη νίκη στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. Παρότι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν απέφυγε την πίεση στο φινάλε και χρειάστηκε να αντισταθεί στον Μαξ Φερστάπεν μέχρι τα τελευταία μέτρα.

Ο σχεδιασμός του Ράσελ για το υπόλοιπο της σεζόν

Ο Ράσελ κατέκτησε την τρίτη του νίκη μέσα στο 2026, σημειώνοντας μάλιστα Grand Slam. Με αυτό το αποτέλεσμα περιόρισε τη διαφορά από τον ομόσταβλό του και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Κίμι Αντονέλι.

Μην χάσετε την εκπομπή μας για την F1

Η νέα εκπομπή «Pole Position by Allwyn» προβάλλεται κάθε Δευτέρα μετά από Grand Prix, στις 16:30, στο κανάλι του Gazzetta στο Youtube.

F1 GuideF1 Guide

Η νίκη λίγο έλειψε να γίνει 2η θέση στο νήμα

Ο Ράσελ αναγνώρισε την καθοριστική συμβολή της ομάδας του στην επιτυχία, υπογραμμίζοντας ότι η στήριξή της δεν σταμάτησε ούτε στις δυσκολότερες στιγμές της σεζόν. Μετά τον τερματισμό, ο οδηγός της Mercedes δήλωσε:

«Ναι, ήταν απίστευτο να επιστρέψω στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Θέλω απλώς να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα μου, γιατί συνέχισε να πιστεύει σε εμένα στις δύσκολες στιγμές και με βοήθησε να τις ξεπεράσω. Είμαι πραγματικά περήφανος που είχαμε αυτό το τριήμερο. Το πρώτο μισό του αγώνα ήταν αρκετά απλό. Άνοιγα τη διαφορά και μετά ήρθε η επανεκκίνηση μετά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Ειδικά όταν είδα τον Μαξ πίσω μου, σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν εύκολο. Οδήγησε εκπληκτικά στο τέλος του αγώνα».

Η επιτυχία, ωστόσο, κινδύνευσε να χαθεί στα τελευταία μέτρα. Όπως αποκάλυψε ο Ράσελ, η κίτρινη σημαία τον υποχρέωσε να αφήσει το γκάζι, αλλά όταν επιχείρησε να επιταχύνει ξανά, η μονάδα ισχύος δεν ανταποκρίθηκε κανονικά.

«Όταν βγήκε η κίτρινη σημαία, σήκωσα το πόδι από το γκάζι και, όταν επέστρεψα στην επιτάχυνση, δεν υπήρχε turbo, οπότε δεν είχα ισχύ. Ο Μαξ παραλίγο να με προλάβει στη γραμμή. Θα ήταν πραγματικά κρίμα να χαθεί έτσι, αλλά συνολικά ήταν ένα απίστευτο τριήμερο».

Ο στόχος του Ράσελ για το υπόλοιπο της σεζόν

Η νίκη στο Μπακού σημειώθηκε σε μια περίοδο στην οποία ο Ράσελ εκτιμά ότι ξαναβρίσκει σταδιακά τον τρόπο οδήγησης που του επιτρέπει να αξιοποιεί καλύτερα το μονοθέσιο του 2026. Η προσαρμογή παραμένει μέρος της διαδικασίας, με τον ίδιο πάντως να θέτει ως στόχο τη νίκη σε όλους τους αγώνες που απομένουν.

«Νομίζω ότι έχει να κάνει με το να αποκτώ περισσότερη εμπειρία με αυτό το νέο στιλ οδήγησης που έχω υιοθετήσει. Σε κάθε αγώνα μετά το διάλειμμα αισθάνομαι ότι πηγαίνω από το καλό στο καλύτερο και νιώθω περισσότερο ο εαυτός μου ξανά. Αυτό είναι πραγματικά πολύ θετικό. Το πλάνο μου από δω και πέρα είναι να κερδίσω όλους τους αγώνες».

Η εκπομπή μας για την F1

Συντονιστείτε τη Δευτέρα 28/9 στις 16:30 στο Pole Position by Allwyn για την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Δείτε την εκπομπή μας για τη Formula 1

Παρακολουθήστε το Pole Position by Allwyn του Gazzetta, όπου οι Κώστας Παστρίμας, Στάθης Κοκκορόγιαννης και Δήμητρα Ηρειώτη αναλύουν το GP Ισπανίας.

READ MORE

Πώς μπορείς να αποκτήσεις μια Harley-Davidson μέσω leasing;

NEWSMOTO Πώς μπορείς να αποκτήσεις μια Harley-Davidson μέσω leasing; Ελλάδα 13:45 ...

AUTO ATHINA 2026: Δείτε όλα τα νέα μοντέλα που ήρθαν Ελλάδα

Η έκθεση αυτοκινήτου AUTO ATHINA 2026 powered by ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ξεκινά. Σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ανοίγει για τους δημοσιογράφους, με τις εταιρείες να παρουσιάζουν...

Find us on X

Related articles

Latest articles