CARSNEWS
F1 & RACES

F1: H Audi έχει διαφορά να καλύψει όσον αφορά τη μονάδα ισχύος

Το γεγονός ότι η Audi θα κάνει για πρώτη φορά την είσοδό της στη Formula 1 το 2026, κατασκευάζοντας μονάδες ισχύος υπό τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα τους διέπουν, και έχοντας αγοράσει την ομάδα της Sauber για να την κάνει εργοστασιακή, είναι ίσως μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων ετών για το σπορ. Τον Αύγουστο, τη διεύθυνση της Sauber ανέλαβε ο πρώην επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Mattia Binotto.

O γεννημένος στη Λοζάνη Ιταλός βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία αξιολόγησης της Sauber, καθώς και των προσπαθειών της Audi στον τομέα των μονάδων ισχύος. H Audi γνωρίζει ότι αντιμετωπίζει αγώνα δρόμου για να ανταγωνιστεί τους ήδη υπάρχοντες κατασκευαστές επί ίσοις όροις. Ο Binotto δήλωσε: «Τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες επισκέπτομαι το Neuberg», δηλαδή τις εγκαταστάσεις της Audi στη Γερμανία, όπου προετοιμάζει τον υβριδικό V6 του 2026.

«Ο κινητήρας εξελίσσεται καλά, τρέχει στο δυναμόμετρο και κάποιες μεγάλες αποστάσεις μέχρι στιγμής έχουν ήδη εκτελεστεί. Νομίζω ότι είναι μια διαδικασία μάθησης. Ανταγωνιζόμαστε άλλους οργανισμούς όπου οι κατασκευαστές έχουν κατασταλάξει. Σίγουρα, όλη η εμπειρία είναι αρκετά σημαντική και έγκυρη».

«Έτσι, ενώ νομίζω ότι η οργάνωση και οι εγκαταστάσεις της Audi είναι εξαιρετικές, τα προγράμματα προχωρούν, εξακολουθεί να υπάρχει μια καμπύλη μάθησης, η οποία πρέπει να γίνει. Οπότε περιμένω αρχικά να έχουμε διαφορά να καλύψουμε. Πόσο μεγάλο θα είναι αυτή, νομίζω ότι ποτέ δεν μπορείς να το ξέρεις».

«Μόνο από τη στιγμή που θα βρεθούμε στην πίστα θα μπορούμε να καταλάβουμε. Αλλά έχουμε περισσότερο από ένα χρόνο από τώρα μέχρι τότε. Υπάρχει ένα εντατικό πρόγραμμα εξέλιξης στα δυναμόμετρα και θα είναι καθήκον μας να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε, επιταχύνοντας όσο μπορούμε, προσπαθώντας να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στην αρχή του 2026».

Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Related Articles

Formula 1: Πήρε την pole position ο Ράσελ, με τον ίδιο χρόνο με τον Φερστάπεν

cars

Verstappen stays on top during second practice at Suzuka

cars

F1 GP Αυστρίας: Στην Pole Position o Valtteri Bottas

cars

F1 GP Μεξικού: Στην pole o Verstappen!

cars

Με Gasly-Kvyat και το 2020 η Toro Rosso

cars

A new F1 format and Aston Martin future revealed

cars

What is a sprint race in F1 and how does qualifying shootout work?

cars

F1: Κοινό μέτωπο των ομάδων κατά FIA-Ferrari

cars

Η F1 πάει Μαδρίτη!

cars