CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Η Williams προσφέρει δανεικό τον Colapinto στη Sauber/Audi

Για τα 9 τελευταία Grand Prix της φετινής σεζόν της Formula 1, η Williams κάλεσε τον 21 ετών Franco Colapinto από το πρόγραμμα νέων οδηγών της να αντικαταστήσει τον Αμερικανό Logan Sargeant. Η Williams έχει αρνηθεί τις αναφορές ότι είχε… 4,5 εκατομμύρια… λόγους για να τοποθετήσει τον Colapinto στο αγωνιστικό της cockpit, ο «μικρός» έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στα τρία Grand Prix που έχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής. Μόλις στο δεύτερο αγώνα του, το GP Αζερμπαϊτζάν, έγινε ο πρώτος Αργεντίνος οδηγός που σημειώνει βαθμούς στην F1 έπειτα από 22 χρόνια.

O Colapinto βρέθηκε μόλις 0,008 δλ. πίσω από τον πιο έμπειρο team-mate του, Alex Albon, στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Σιγκαπούρης, έκανε εξαιρετική εκκίνηση και μόνο το γεγονός ότι υπέστη undercut από τον Sergio Perez και τη Red Bull του στέρησε τη δυνατότητα να σημειώσει ξανά βαθμούς. Παρά τις καλές εμφανίσεις του Colapinto, δεν υπάρχει χώρος για αυτόν στη Williams το 2025, καθώς η βρετανική ομάδα έχει εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Carlos Sainz τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Williams, James Vowles, δήλωσε σε συνέντευξή του με την Wall Street Journal: «Ο Franco θα είναι πάντα μέρος της ακαδημίας στο πρόγραμμά μας, ούτως ή άλλως. Αυτό που θα γίνει του χρόνου, είναι ότι αν δεν τον πάρει η Audi, και για λόγους διαφάνειας, είμαστε σε συζητήσεις για να δούμε αν αυτή είναι μια διαδρομή για αυτόν, όπου θα μπορούσε να είναι στο grid μαζί τους για δύο χρόνια».

Ωστόσο, ο Vowles παραδέχεται ότι οι πιθανότητες του Colapinto να εξασφαλίσει μια θέση στη Sauber είναι λίγες, καθώς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του GP Σιγκαπούρης αναφέρθηκε ότι ο Valtteri Bottas βρίσκεται πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα. Αν ο Φινλανδός συνεχίσει την πορεία του με τη Sauber/Audi, ο Colapinto δεν θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στο grid του 2025.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως δήλωσε ο Vowles, ο Colapinto «θα κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών με μονοθέσιο διετίας, για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Θα συνεργαζόταν μαζί μας για την εξέλιξη των μελλοντικών μονοθεσίων, όντας στον προσομοιωτή μας και κάνοντας ταυτόχρονα τις δοκιμές για εμάς».

Motor Racing Formula One World Championship Singapore Grand Prix Qualifying Day Singapore, Singapore

«Υπάρχουν αρκετά Πρωταθλήματα που εξετάζουμε μαζί του, ώστε να μπορεί να παραμείνει στους αγώνες ταυτόχρονα. Θα είναι ο εφεδρικός μας οδηγός, θα βρίσκεται σε ετοιμότητα αν συμβεί οτιδήποτε, και αυτό που έμαθα τους τελευταίους 12 μήνες είναι ότι η κατάσταση με τους οδηγούς της F1 δεν έχει τελειώσει».

«Είναι καλό για εμάς, έχουμε υπογράψει, αλλά προσέξτε την επόμενη χρονιά, νομίζω ότι θα δείτε λίγo περισσότερη κίνηση. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και περισσότερες ευκαιρίες εκεί έξω, οπότε το ότι έχουμε διαθέσιμο έναν από τους καλύτερους οδηγούς στο grid, νομίζω ότι θα είναι ένα πλεονέκτημα».

O Colapinto θα μπορούσε να αποτελεί πολύ καλή λύση για τη Sauber/Audi αν επέλεγε να βασιστεί σε ένα νεαρό ταλέντο. Ο «μικρός» έχει δείξει μέσα σε μόλις σε τρεις αγώνες ότι μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά στην F1. Ο μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας για την ελβετική ομάδα θα πρέπει να είναι το γεγονός ότι η Williams προσφέρει τον Colapinto δανεικό. Αυτό σημαίνει ότι η Sauber/Audi θα επένδυε δύο χρονιές για να εξελίξει έναν οδηγό τον οποίο θα καρπωνόταν στη συνέχει ένας αντίπαλός της, κάτι που δεν έχει πολύ νόημα να κάνει.

Motor Racing Formula One World Championship Singapore Grand Prix Race Day Singapore, Singapore

Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Related Articles

Η νέα ταινία του Μάικλ Μαν θα κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα

cars

Formula 1: Απόλυτη κυριαρχία του Λάντο Νόρις στο 15ο Grand Prix

Bury

AlphaTauri: Ποιο θα είναι το νέο της όνομα;

cars

GP Ρωσίας: Ξανά στην Pole Position ο Leclerc

cars

F1’s new points system looks on course to get support it needs

cars

Formula 1: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου στο Μονακό

cars

GP Άμπου Ντάμπι: Σύγκρουση και ταχύτερος γύρος από Bottas στο FP2

cars

Η FIA αναμένει… καρτερικά την Andretti

cars

A vote of confidence or biding his time? What Albon’s new Williams F1 deal means

cars