CARSNEWS
F1 & RACES

Η FIA αναμένει… καρτερικά την Andretti

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, ανέλυσε την κατάσταση στην οποία ενδέχεται να βρεθεί η αμερικανική ομάδα, αν οι υπόλοιπες… δεν τη δεχθούν.

Μέσα σε λίγους μήνες, έγινε γνωστό πως η FIA ενέκρινε το αίτημα της Andretti Global, ούτως ώστε να γίνει η 11η ομάδα στην Formula 1, από το 2025. Ωστόσο, οι υπόλοιπες δέκα ομάδες δεν είναι τόσο… θερμές ως προς το να υποδεχθούν την ομάδα του Μάικλ Αντρέτι στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πλέον, το στόχος της αμερικανικής ομάδας είναι να πείσουν τον CEO της Formula 1, τον Στέφανο Ντομενικάλι, αλλά και την FOM (Formula One Management). Σκοπός είναι να διαβεβαιώσουν και στις δύο πλευρές πως με την ένταξή τους στην F1, το σπορ θα λάβει περισσότερη αξία και θέαμα.

Πλέον, το ζήτημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις και περνά στη δεύτερη και πιο κρίσιμη ίσως φάση του. Ο Αντρέτι πρέπει να πείσει τον CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, και την FOM πως μπορεί να προσθέσει αξία στο σπορ με την είσοδό του στο σπορ, αρχής γενομένης από το 2025.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ:

«Αυτό που έχω ακούσει από νομικής άποψης είναι πως η FOM μπορεί να πει όχι στην Andetti στον οικονομικό τομέα. Όμως η άδεια συμμετοχής στη Formula 1 ανήκει στην FIA. Αυτό σημαίνει πως η Andretti μπορεί να πάρει μέρος στο σπορ δίχως όμως να λαμβάνει χρηματικό έπαθλο. Αυτό δεν πιστεύω πως θα συμβεί. Είμαι αισιόδοξος πως η FOM δεν θα πει όχι, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Ευελπιστώ πως δεν θα πουν όχι, γιατί μια νέα ομάδα είναι καλή για την F1 ως επιχείρηση και για την υγεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού».//ΓΚ.

Related Articles

Τα αθλητικά στην TV – Αθλητικός Κόσμος / Αθλητικά Νέα / Ειδήσεις / Sport

cars

Ξεκίνησε η δράση στις δοκιμές του Μπαχρέιν (vid)

cars

H Ferrari εξετάζει την εμπλοκή της στα IndyCar

cars

Η Pirelli συνεχίζει στη Formula 1 ως προμηθευτής ελαστικών

cars

F1 GP Μεξικού: Ταχύτερος για 1 δέκατο ο Hamilton FP1

cars

Η νέα Ferrari SF-24 έχει κρυφές καινοτομίες (vid)

cars

Αστέρι της Formula 1 λιώνει την Alpine A110 στην «Πράσινη Κόλαση» (+video)

cars

Formula1: London calling!

cars

Former F1 host nation takes first step to return with new circuit

Bury