CARSNEWS
F1 & RACES

Ferrari: Η Red Bull είναι σαν τον Μοχάμεντ Αλί

Ο Jock Clear της Ferrari μίλησε για την διαφορετική προσέγγιση της Red Bull στην σεζόν του 2022 σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Την χαρακτήρισε μάλιστα ως… Μοχάμεντ Αλί.

Η ιστορία της σεζόν που ολοκληρώθηκε είναι γνωστή. Η Ferrari ξεκίνησε δυνατά αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το ίδιο επίπεδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, η Red Bull που ξεκίνησε άσχημα κατάφερε να κάνει την ανατροπή στη διάρκεια του καλοκαιριού και να κυριαρχήσει πλήρως μέχρι το τέλος.

Αυτή η εικόνα οφείλεται, σύμφωνα με τον Jock Clear, στις διαφορετικές προσεγγίσεις που είχαν οι δύο ομάδες. «Νομίζω ότι μία από τις μεγάλες δυνάμεις της Red Bull φέτος ήταν η ευελιξία της» δήλωσε ο αρχιμηχανικός της Ferrari. «Υπήρξαν πολλές στιγμές που η στρατηγική τους θύμιζε τον Μοχάμεντ Αλί. Νόμιζες ότι τους είχες στα σχοινιά. Αλλά κατάφερναν πάντα να βγουν από την δύσκολη θέση και να αντεπιτεθούν» συνέχισε.

Ο Clear αποδίδει αυτήν την ικανότητα της Red Bull στην εμπειρία της ως πρόσφατη παγκόσμιο πρωταθλήτρια. «Η μεγάλη δυσκολία είναι να ξέρεις πώς και που τα χρήματά σου θα είναι πιο αποτελεσματικά. Αυτή η χρονιά ήταν ένα μεγάλο μάθημα για εμάς» συνέχισε ο Clear. Ο Βρετανός πιστεύει ότι η Ferrari επένδυσε πολλά χρήματα στην αρχή της σεζόν. Αυτό την έφερε σε δύσκολη θέση μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

«Νομίζω ότι από την πλευρά μας πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει για φέτος. Αν πριν το Μπαχρέιν μας έλεγαν ότι αυτά θα ήταν τα αποτελέσματά μας φέτος θα τα δεχόμασταν με χαρά. Βέβαια, συνολικά αποδειχτήκαμε κατώτεροι της Red Bull. Αλλά μαθαίνουμε από αυτό και θα βρούμε την σωστή ισορροπία του χρόνου» υπογράμμισε ο Clear.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Horner: Δεν με εκπλήσσει η αποχώρηση Binotto

Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!

F1: Το Zandvoort εντός μέχρι το 2025-Ανακοινώθηκαν τα sprint του 2023

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Rodin: F1 didn’t back up “rhetoric” on wanting something new from 11th team

cars

Βρήκαν την κλεμμένη Ferrari οδηγού της Formula 1 μετά από 28 χρόνια!

cars

Πόσο πωλείται το μονοθέσιο της Minardi F1 του 1998;

cars

Ferrari: Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Binotto;

cars

Μέσα στον Αύγουστο θα ξέρει το μέλλον του ο Bottas

cars

Formula 1 – Teammate Wars 2023: Red Bull Racing

cars

Cadillac: Μόνο με την Andretti στην F1

cars

O Vettel θα οδηγήσει πρώτος την SF1000

cars

Σαν Σήμερα: Τα «γαλλικά» του Σένα στον Σουμάχερ

cars